headerfoto

Miljövänlig brudbukett

Välj först brudklänning. Sen brudbukett. Brudbuketten ska stämma överens med klänningens stil, frisyr, makeup och accessoarer samt med hela temat. Förr var traditionen att brudgummen skulle köpa en brudbukett till bröllopet som en gåva till bruden. Idag vill de flesta brudar ha ett ord med i saken. Välj en brudbukett som passar din personlighet och blommor du tycker om.

 

Oavsett om du vill ha en traditionell glamourös bukett, en modern i nytänkande stil eller en naturnära enklare variant så finns det några tips för att minska miljöpåverkan på din brudbukett.

 

  1. Välj FFP-märkta blommor. FFP står för Fair Flowers Fair Plants och garanterar att blommorna är producerade med stränga krav på miljö samt arbetsvillkor för anställda vid odlingarna. På deras hemsida kan man enkelt söka efter florister som har rättvist producerade blommor och som ligger på just er ort.
  2. Rättvisa rosor. Önskar du rosor i brudbuketten? Beställ Fairtrade rosor.  En stor del av de rosor vi köper i Sverige kommer från utvecklingsländer med utbredd fattigdom och dåliga anställningsvillkor för arbetarna som till exempel Kenya och Ecuador.  Fairtrade arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för de anställda på rosodlingarna.
  3. Plocka dina egna blommor. Eller låt en släkting hjälpa dig. Ängsblommor passar fint till ett sommarbröllop, välj videkissar eller liljekonvalj på våren och på hösten kan ni plocka in färgglada löv, vildvin och kanske till och med äpplen i buketten.
  4. Välj efter säsong. Gör som Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel som valde sina blommor efter säsong. Till det kungliga bröllopet valdes svenska sommarblommor till både brudbukett och blomsterdekorationer som doftade och påminde alla om att det verkligen var juni månad.
  5. Undvik oasis. Oasis kan innehålla både formaldehyd och andra giftiga kemikalier som inte bryts ned biologiskt. Välj en handbunden buketten som till på köpet är extra trendigt bland årets brudbuketter.

 

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susan Lapere Loans » Tema: Flower Power:  ”God dag allihopa, jag kommer med goda nyheter till er dörr, jag är en privat lån..”

  • Hoffan Funds LTD » Tema: Flower Power:  ”behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? bolån? jordbruks- och proje..”

  • شركات نقل الاثاث » Tema: Flower Power:  ” http://610b31f1e425e.site123.me/about https://myworldgo.com/blog/40386/- https..”

  • ارخص شركة نقل عفش واثاث بمكة » Tema: Flower Power:  ” https://sites.google.com/view/movers-riyadh/ https://sites.google.com/view/mov..”

  • شركة ريلاكس لنقل العفش والاثاث » Tema: Flower Power:  ” http://fullservicelavoro.com/ شركة ريلاكس لنقل العفش والاثاث http://fullservic..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln