headerfoto

Gör-det-själv är årets bröllopstrend

Lägg din egen brudmakeup, gör handgjorda inbjudningskort och plocka brudbuketten i trädgården. EcoBrides bröllopskoordinator Jenny Josefsson ger sina fem bästa tips till hur ni planerar ert drömbröllop och samtidigt håller budget.

 

-  Med lite fantasi och hjälp från goda vänner kan man göra det mesta själv vad gäller bröllop, tipsar Jenny.

 

 

Jennys 5 bästa gör-det-själv tips för blivande brudpar 

  1. Engagera släkt och vänner i planeringen. Ni kanske har en moster som är jätteduktig på matlagning eller en kusin som gärna sjunger i kyrkan. Alla har ett nätverk – inventera det!    De allra flesta blir glada och ser det som en ära att få hjälpa till med ett stundande bröllop.
  2. Gå ut i naturen och hitta era dekorationer. Det blir vackert att skriva bordsplaceringar på en sten eller ett löv, fixa ljusstakar av björkstubbar och pryda borden med vitsippor, sommarblommor eller äpplen.
  3. Bind din egen brudbukett. Det går jättebra att googla på nätet eller läsa i bröllopstidningar hur man går till väga. Det finns också korta kurser man kan gå. Kanske en rolig aktivitet på möhippan? Glöm inte att provbinda buketten innan så det blir som du tänkt dig.
  4. Satsa på att låna, hyra eller återanvända så är ni både ekonomiska och miljömedvetna. Att återanvända kan exempelvis innebära att sy om en klänning, smälta ner gammalt byrålådsguld till en vigselring eller köpa dekorationerna i andrahand.
  5. En grundläggande detalj att tänka på när man ska göra saker själv är att vara ute i god tid, framför allt vad gäller detaljer som är per gäst. Det är viktigt att inte låta det roliga i att göra det själv gå i stöpet för att det blir stressigt och för ont om tid. Gör i stället en ordentlig planering och håll uppsatta deadlines.

 

Kontakta Jenny >

 

Fler tips hittar du i boken JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop >

Lägg din egen brudmakeup. Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln