headerfoto

Gör-det-själv är årets bröllopstrend

Lägg din egen brudmakeup, gör handgjorda inbjudningskort och plocka brudbuketten i trädgården. EcoBrides bröllopskoordinator Jenny Josefsson ger sina fem bästa tips till hur ni planerar ert drömbröllop och samtidigt håller budget.

 

-  Med lite fantasi och hjälp från goda vänner kan man göra det mesta själv vad gäller bröllop, tipsar Jenny.

 

 

Jennys 5 bästa gör-det-själv tips för blivande brudpar 

  1. Engagera släkt och vänner i planeringen. Ni kanske har en moster som är jätteduktig på matlagning eller en kusin som gärna sjunger i kyrkan. Alla har ett nätverk – inventera det!    De allra flesta blir glada och ser det som en ära att få hjälpa till med ett stundande bröllop.
  2. Gå ut i naturen och hitta era dekorationer. Det blir vackert att skriva bordsplaceringar på en sten eller ett löv, fixa ljusstakar av björkstubbar och pryda borden med vitsippor, sommarblommor eller äpplen.
  3. Bind din egen brudbukett. Det går jättebra att googla på nätet eller läsa i bröllopstidningar hur man går till väga. Det finns också korta kurser man kan gå. Kanske en rolig aktivitet på möhippan? Glöm inte att provbinda buketten innan så det blir som du tänkt dig.
  4. Satsa på att låna, hyra eller återanvända så är ni både ekonomiska och miljömedvetna. Att återanvända kan exempelvis innebära att sy om en klänning, smälta ner gammalt byrålådsguld till en vigselring eller köpa dekorationerna i andrahand.
  5. En grundläggande detalj att tänka på när man ska göra saker själv är att vara ute i god tid, framför allt vad gäller detaljer som är per gäst. Det är viktigt att inte låta det roliga i att göra det själv gå i stöpet för att det blir stressigt och för ont om tid. Gör i stället en ordentlig planering och håll uppsatta deadlines.

 

Kontakta Jenny >

 

Fler tips hittar du i boken JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop >

Lägg din egen brudmakeup. Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln