headerfoto

Vårbröllop nära naturen

Nu spirar det av vår i luften, krokus i rabatten och gröna knoppar på träden. Jag har vårkänslor och bröllopssäsongen har precis dragit igång.  Planerar ni ett vårbröllop är det bara att säga grattis. Det är en underbar säsong med romantiskt fågelkvitter i luften och lätt att välja mat och dekor efter säsong. Dessutom är det inte alltför fullbokat i kalendern som det lätt blir på sommaren, både för era leverantörer och för era gäster.

 

 

Här kommer 3 tips för ett naturnära vårbröllop:

 

1. Duka och dekorera med naturens hjälp

Duka i ljusgrönt, vitt och gult. I april kan ni dekorera och göra buketter av vitsippor, påskliljor eller tussilago. Videkissarna är härligt romantiska som bordsdekorationer och den spirande björken blir ett vackert inslag med sina ljusgröna blad.  Lek med vårens färger i dukning, buketter och bordplaceringar.

 

 

2. Servera läckra vårprimörer

Knippmorötter, purjolök, ruccola och fänkål. Server spröda vårprimörer som tillbehör med en klick smör och lite havsalt på. I maj spirar den färska svenska sparrisen som är en riktig delikatess till både kött och fisk eller helt i sig själv som en förätt. Får jag annars föreslå en nytänkade ogräs-soppa eller ogräs-sallad? Maskrosblad är en god krydda i maten och det finns även andra ätbara ogräs som spirar i vårsolen.

 

 

3. Bröllopsfoto i gröngräset

Be er bröllopsfotograf ha våren som tema i bilderna. Kramas i vitsippeskogen, pussas på en parkbänk i solen eller håll handen under den spirande björken.  Låt vårkänslorna synas i era bilder och bli ett minne för livet.

 

 

Vilket är ditt bästa tips för att skapa vårkänsla?

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se
Etiketter: blommor säsong vår tips

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln