headerfoto

Maria & Markus planerar ekobröllop i Sörmland

För ett par veckor sedan blev jag uppringd av P4 Sörmland som ville göra ett inslag om ekobröllop och intervjua ett par som ska gifta sig ekologiskt. Passande nog så planerar Maria Larsson och Markus Åkerman i Flen just nu sitt miljövänliga bröllop. Maria är även medlem i EcoBride forum. Så läs gärna hennes blogg-inlägg och följ deras bröllopsplanering där.

Till EcoBride forum >

 

Idag sändes så äntligen intervjun i Sveriges Radio. Lyssna gärna för tips och idéer om hur Maria och Markus gjort och några små råd på vägen från mig får ni också i inslaget. Svårast för Maria & Markus har tyvärr varit att hitta miljövänliga ringar. Och det är faktiskt lite svårt i Sverige. Men det finns så kallat grönt guld. Tyvärr är det sällan de vanliga juvelerarna känner till detta eller har det i sitt sortiment. Det finns de som tillverkar just förlovnings- och vigselringar i grönt guld och med noggrant utvalda och certifierade stenar! Bland annat Tiny Masters och JohannaE är två alternativ. 

Näst bäst är att välja ringar med så stor andel återvunnet guld som möjligt. Upp till 80 procent ska gå att hitta om ni frågar runt bland guldsmeder och juvelerare. 

Hur har ni gjort med ringarna? Skriv gärna och berätta!

 

 

Lyssna på intervjun i P4 Sörmland här >

 

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln