headerfoto

Bakom kulisserna på Sara & Daniels ekobröllop

Tänk vilken skillnad det kan vara att uppleva ett bröllop och sen se samma i TV. Jag måste säga att de verkligen lyckats fånga glädjen hos Sara & Daniel denna vackra dag! Bara det att det verkligen är klarblå himmel är ju fantastiskt. Ett par timmar tidigare gick jag och brudparet runt Varbergs fästning för att hitta en alternativ vigselplats eftersom tunga moln tornade upp sig över havet. Som tur var kom solen istället och Sara & Daniel fick sin utomhusvigsel i Kärleksparken. 

 

En rolig detalj var brudparet skor! Paret valde båda att bära orange Converse som bröllopsskor. Orange för att de hade samma färgtema genomgripande under dagen. Converse är ju inget särskilt miljövänligt eller etiskt märke men Sara & Daniel ville hellre köpa något de visste att de skulle använda många fler gånger även i framtiden. Bra idé tycket jag. Av en slump råkade jag springa på Sara & Daniel helt oplanerat på centralstationen i Göteborg för ett par veckor sedan. Det var fullt av folk, men mitt mellan alla människor som hade bråttom på väg såg jag två par orange Converse i ögonvrån- och tro det eller ej - men det var Sara & Daniel! Jätteroligt att de verkligen använder bröllopsskorna fortfarande. 

 

Så här gjorde Sara och Daniel för att arrangera ett så miljövänligt bröllop utifrån sina värderingar och sin personliga stil. 

  • Köpte allt porslin och dekorationer på second-hand. Efter bröllopet packade man in allt och körde tillbaka så att det kunde säljas igen. 
  • Bordsdekorationer och vaser av återanvända konservburkar som Sara pyntat. 
  • Ekologisk buffé med mycket vegetariskt, ekologisk kaffe och ekologisk bröllopstårta
  • Klänningen var omsydd från en second-hand klänning. 
  • Brudbukett av trädgårdsblommor med miljövänlig bindning utan oasis.
  • Brudparet cyklade tandemcykel 
  • Bröllopsgästerna åkte strandtåget mellan vigselplatsen och festlokalen
  • Inbjudningskorten i vykortsformat för att spara kuvert och papper.

 

Imorgon kommer Sara själv att gästblogga här på EcoBride om mer detaljer från bröllopet. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln