headerfoto

Hett att hyra till bröllopet

Tycker du också att det känns onödigt att köpa något för att bara använda det en enda gång? Vill du slippa saker som samlar damm i förrådet efter bröllopet och samtidigt få ner budgeten något? Satsa på att hyra så mycket som möjligt till bröllopet!  

 

Enligt senaste numret av ”Brides” är det riktigt hett att hyra allt du behöver till bröllop 2011. Allt från accessoarer och kläder till underhållning, inredning och blomsterdekorationer.  Men som alltid kommer bröllopstrender först till USA så jag tror vi får vänta till 2012 innan svenska bröllopsbranschen hänger på och erbjuder möjligheten att hyra så gott som allt till bröllopet. Tyvärr har ju exempelvis klänningsbutikerna gått åt motsatt håll i Sverige de senaste åren genom att skära ner på urvalet av hyrklänningar och istället satsa mer på enbart försäljning. Synd tycker jag. Förhoppningsvis ser vi snart att det åter är hett att hyra även i Sverige.

 

 

Men vissa saker är lätt att hyra redan nu!

 

1) Hyr era kläder. Det finns absolut möjlighet att hyra brudklänning hos flertalet klänningsbutiker. Ofta är det ungefär halva priset mot att köpa samma klänning. För brudgummen och männen i brudföljet är det ännu lättare. Här finns ofta ett bra urval av både frack, smoking, frackcoat eller kostym att hyra. Skor, väst, skjorta, manschettknappar och kravatt eller slips ingår ofta i priset.  Vill du att brudtärnor och brudnäbbar har matchande kläder så finns det ofta ett stort sortiment i både olika färger, storlekar och modeller att hyra.

www.girlmeetsdress.com kan man hyra en hel outfit för festen oavsett om du är den blivande bruden, tärna eller gäst på bröllopet.  När får vi se ett liknande företag i Sverige?

 

2) Hyr transport. Häst och vagn eller en snygg miljöbil? Vanliga hyrbilsfirmor har börjat få ett bra utbud av miljöklassade bilar även i de mer exklusiva modellerna. Har ni många långväga gäster från samma område eller ort så är en hyrd buss en riktigt bra service som många uppskattar.

Kolla in www.classiclimousine.se som erbjuder körningar med miljöklassad vit limousine över hela södra Sverige.

 

3) Hyr porslin, linne, stolar, bord och dekorationer. Hyrfirmorna för porslin har ofta ett jättebra och prisvärt utbud. Diskning ingår och transport kan ofta ordnas för en mindre kostnad. Visste du att du även kan hyra kristallkronor, ishinkar, stolsöverdrag och annan dekor?

Googla på ”hyra porslin + din ort” så får du upp de företag som hyr ut just i din stad.

 

4) Hyr underhållningen. Musikanläggning, live-band eller DJ. Behöver du ljud och ljus så hyr du enklast. Satsa på musik som får igång festen och var noga med att bara den som är musikansvarig får lov att röra vid spakarna.

Spana in www.djinabox.se för att hyra en prisvärd och enkel musikanläggning.

 

5) Hyr ett bollplank. Bröllopskoordinatorns roll har förändrats mycket de senaste åren. Istället för att planera allt åt brudparet handlar det snarare om att var bollplank och komma med kostnadseffektiva och kreativa lösningar.

Kontakta EcoBrides bröllopskoordinator  Jenny Josefsson så berättar hon mer och bjuder på goda tips för vad som kan passa just er.

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln