headerfoto

Tips inför bröllopsresan

Gästbloggare: Bröllopskoordinator Jenny Josefsson, Amandi Bröllop & Fest

 

Att välja resmål för bröllopsresan kan vara både lätt och svårt. Det finns ju tusentals vackra och romantiska platser man kan besöka. Så vad ska man välja? Vill man dessutom resa klimatsmart kan man tro att urvalet begränsas. Men, behöver det verkligen vara så? Absolut inte!

  1. Utgå från era intressen och drömmar. Börja med att se över era intressen. Vad vill ni uppleva på er resa? Äventyr? Romantik? Möten? Är det något som lockar mer än annat? Låt er magkänsla styra. Det är ju er bröllopsresa och då ska det vara ett drömresemål.
  2. Tänk klimatsmart. Då är det dags att börja fundera på hur ni reser smartast.  Det finns vissa saker man kan undvika, så som stora kryssningsfartyg (som släpper ut stora mängder avfall i haven) eller hotell med all-inclusive (som inte gynnar den lokala turismen). Reser man en kort sträcka är det så klart det bästa för miljön, men vill man längre bort finns det alternativ även där. Bland annat har det blivit väldigt populärt att åka tåg till medelhavet.
  3. Klimatkompensera. Att klimatkompensera genom att köpa (eller önska sig i bröllopspresent) utsläppsrätter är ett bra alternativ för er som alt ett resmål som kräver flygresa.  De flesta flygbolag lämnar idag möjlighet att klimatkompensera när man köper resor hos dem.
  4. Läs på före. Försök att skaffa så mycket information som möjligt om resmålet. I vissa områden finns miljörestriktioner som i värsta fall kan innebära att den lokala befolkningen blir utan vatten för att en turist väljer att bada varmt i hotellets badkar. Fråga efter hotell och researrangörer som jobbar med hållbar turism och som värnar om den lokala befolkningen och har schyssta arbetsvillkor.
  5. Stöd de resmål som försöker.  Ni kan även välja att gynna länder som aktivt jobbar för att bli bättre ur etisk och ekologisk synpunkt. Enligt Ethical Travellers undersökning om u-länders miljöarbete, sociala omsorg och arbetet med mänskliga rättigheter är just nu dessa länder bäst att åka till: Argentina, Barbados, Chile, Costa Rica, Dominikanska republiken, Lettland, Litauen, Palau (Mikronesien), Polen, Uruguay. (Sorterade i alfabetisk ordning A-Ö).

 

Trevlig resa! /Jenny

 

Lästips! I boken The Ethical Travel Guide kan du läsa mer om etiska resmål.

 

 

Har ni någon specifik fråga inför bröllopet? Maila vår bröllopskoordinator Jenny på info@amandibf.se så kanske det blir just er fråga som vi tar upp i nästa veckas tips! Skriv "EcoBride-fråga" i ämnesraden. 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln