headerfoto

Välj blommor efter säsong

Gästbloggare: Bröllopskoordinator Jenny Josefsson, Amandi Bröllop & Fest

 

Börjat fundera kring brudbuketten? En viktig del i valet av blommor till sin brudbukett är att se till vilken säsong bröllopet går av stapeln. Alla blommor finns inte tillgängliga året runt och ju mer du väljer efter säsong, desto mer miljövänligt är det. Floristerna är experter på vilka blommor som passar bäst för vilken årstid, så rådfråga gärna dem. Ofta är det viktigt med färger som ska temasätta bröllopet, så utgå från dem när du besöker din florist. De hjälper sedan till och föreslår den bästa kombinationen av säsongens blommor. Glöm inte heller att fråga efter Svenskt Sigill, KRAV, Fair Trade eller FFP-märkta blommor. FFP står för Fair Flowers Fair Plants och garanterar att blommorna är producerade med stränga krav på miljö samt arbetsvillkor för anställda vid odlingarna.

 

Så väljer du blommor efter säsong:

 

Höst

krystantemum, gerbera, hösthortensia, orkidé, gladiolus, dahlia

 

Vinter

hyacint, kamelia, nerine, amaryllis, tulpan, snödroppe

 

Vår

liljekonvalj, fresia, ranunkel, pion, magnolia, syrén

 

Sommar

solros, lavendel, nejlika, rosor, luktärt, blåklint, ängsblommor

 

/Jenny

 

Tips! Vill du lära sig mer om hur du gör egna blomsterdekorationer och binda din egen brudbukett? Munkeröds Floristutbilning har både korta och långa kurser samt inspirationskvällar i bland annat Fest- och Presentbinderi i Stockholm, Göteborg och Stenungsund. Läs mer här >

 

 

Har ni någon specifik fråga inför bröllopet? Maila vår bröllopskoordinator Jenny på info@amandibf.se så kanske det blir just er fråga som vi tar upp i nästa veckas tips!

Skriv "EcoBride-fråga" i ämnesraden.  

 

Höstbukett med rosor, rönnbär och vackra höstlöv från Munkeröds Floristutbildning.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln