headerfoto

5 tips för vintagebröllop

Vintage är en engelsk term som syftar på en äldre vara av god kvalitet. Vanligtvis brukar man säga att produkter måste vara minst 25 år gamla för att kallas vintage. Annars går det helt enkelt under benämningen second hand. Att välja vintage eller second hand för sitt bröllop är ett bra sätt att spara på miljön och samtidigt få unika och personliga detaljer till bröllopet. Dessutom är vintagestilen mycket romantiskt.

 

5 tips för ett romantiskt vintagebröllop:

  1. Köp kläderna secondhand eller på auktion. Speciellt 20-tals och 40-tals klänningar har ett mycket bra andra hands värde så även om du får lägga en slant kan du troligtvis få igen pengarna om du väljer att sälja den vidare eller bröllopet.
  2. Satsa på vackra accessoarer som sätter kronan på temat. Fråga äldre släktingar om hjälp. Kanske moster har en vacker håraccessoar i garderoben, svärmor har kanske sparat en snygg handväska och morfars slips och manschettknappar är trendigare än någonsin. Och glöm inte mormors pärlor som verkligen passar ett bröllop i klassisk stil.
  3. Åk häst och gammaldags vagn mellan vigseln och festlokalen.
  4. Duka med linnedukar och spetsdetaljer. Servettringar av spets väldigt vackert. Låna mormor och morfars finporslin eller köp porslin på Myrorna eller Stadsmissionens second hand butiker. Om det blir udda är det bara charmigt.
  5. Dekorera med gamla porslinsfigurer och romantiska blommor som exempelvis brudslöja eller gammelrosa rosor. Tänk på att fråga efter FFP-märkta blommor.

 

 

Har du något bra tips för vintagebröllop? Skriv och berätta!

Foto: Martina Thalwitzer /OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln