Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
david schreiner palmgrens praliner svenska inredningsbolaget en köpfri dag afternoon tea nuxe 50-talet förkylning sommarväska honoré des prés earth day the great gatsby bellapierre marie&henrik tackkort deli stockholm syntetiska diamanter jessica jäger sagobröllop lisa&anton linne vattenlimousine naked cake blomsti påsk prickigt bernzon blommor skottår festprogram maria&markus ta tillvara bröllopsforum annie&tomas amanda borneke gröna november lisen organics go red 60-talet var rädd om maten ekolibreeze regnbågsbröllop lantmännen hotell flower power presentöppning h&m djurtester balanzen dermanord patricia&henrik eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn bröllopsvals sojaljus klimatkompensera photo by heart kaffe anna&micke elsa billgren vego spa house of tammam hindersprövning the fair tailor kate&william servettvikning love stockholm carl-philip och sofia sophia couture fotobås beyond retro fiskguide silver naturens bästa båt musik frimärken brunch ekoturismföreningen camino utomlands morgongåva kinnekulle färgglatt blomsterkrans hemsida janna s middag skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull gunnebo slott alkoholfritt ina nordberg tärna läckö fyra bröllop parfym hyra bruduppsättning hungerprojektet brudtärna madeleine&chris save-the-date maryfly organics papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner johannae linn&asim bröllopsfrisyr förlovning jul forum wwf sara&daniel svanen midsommar rosa budget stearinljus krav jordgubbar recept transporter 2014 julklapp närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop retro ängsbröllop vinterbröllop brudgum inbjudningskort katharina brunat vitt etiskt brudskål weleda festlokal hår ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad bröllopsresa fest ja! sommar presenter smycken makeup ecobride club ringar bröllopsmässa 2013 vigsel återbruk tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett brudklänning skönhet second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat återanvända bröllop kläder dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy fair trade dryck heidi&eric säsong tema så gjorde vi mode brudklädsel personligt bröllopskoordinator hudvård inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf resor gäster katharina&martin ecobride victoria&daniel josefine&kalle vin vegan bröllopstrend vegetariskt favours 2012 cupcakes ekoguld rosor utomhusbröllop brud alla hjärtans dag kungligt bröllop möhippa dessert återvunnet guld 2010 2011 choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal liseberg trend nvey eco better globe höst pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning vår fsc vitguld blå earth hour bok & bibliotek frieri corsage gul glamour världsmiljödagen spex&skoj stockholm låna biodynamiskt catering grönt sigtunahöjden slöja underkläder kakor pärlor solrosor svenskt sigill flique i underjorden buffé för honom ris nyår lantligt 20-talet ekohippa valborgs champagne photago wedding weekend kyrka ecocert life by lisen odla bröllop i sigtuna photo booth barn medeltidsbröllop kärlekens dag recension statistik rosenserien svensexa sångsolist väder drop-in wilma&friends rabattkod lavish design care candle grow eco gt anna-karin&hans fanny&daniel bröllopsfilm såpbubblor marsalk beneco mattias kristiansson wise rebeqah&waldemar ekocharter hålla tal cake toppers linn&mattias linnea@sverker brudkrona jenny & johnny estelle guerilla gardening pernilla&david volontärresor sju sorters kakor gästlista dr.hauschka hanna&björn toastmaster forever unique jewelry mikael sjömilla lars wallin lila norge gilda&pearl google weddings orange dans loveko gästbok skebo herrgård first sight våra oköttsliga lustar florist tina larsson pride twitter spar pengar ekosilver robin&annika linnea&sverker städprodukter almedalen sara&andreas louise&dusan