Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Tony Harry » Glad midsommar!: ”3% Garanterat snabba lån Vi erbjuder låne-/investeringsfonder till företag och ..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
marie&henrik tackkort first sight loveko deli stockholm sagobröllop jessica jäger lisa&anton vattenlimousine linne lila mikael sjömilla blomsti toastmaster skottår hanna&björn sju sorters kakor volontärresor festprogram pernilla&david bröllopsforum guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias cake toppers hålla tal ekocharter wise mattias kristiansson flower power beneco såpbubblor djurtester anna-karin&hans dermanord palmgrens praliner svenska inredningsbolaget david schreiner städprodukter en köpfri dag robin&annika linnea&sverker ekosilver sommarväska pride the great gatsby earth day photo by heart drop-in kaffe svensexa vego statistik recension kärlekens dag hindersprövning photo booth kate&william bröllop i sigtuna odla sophia couture ecocert kyrka beyond retro photago eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn rabattkod bröllopsvals klimatkompensera nyår ekoturismföreningen camino morgongåva flique i underjorden svenskt sigill solrosor blomsterkrans kakor naturens bästa musik båt frimärken sigtunahöjden grönt catering biodynamiskt gunnebo slott stockholm ina nordberg världsmiljödagen janna s middag skärgårdsbröllop gul hyra bruduppsättning hungerprojektet glamour madeleine&chris save-the-date maryfly organics papper naturskyddsföreningen bordsplacering bröllopsplaner brudtärna bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe wwf sara&daniel svanen midsommar forum rosa budget krav jordgubbar stearinljus alla hjärtans dag brud utomhusbröllop transporter bröllopskonsultation trädgårdsbröllop närproducerat vinterbröllop vegetariskt bröllopstrend 2012 katharina brunat vitt inbjudningskort victoria&daniel brudskål ecobride festlokal resor ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad hudvård personligt ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club fair trade bröllopsmässa accessoarer bröllopstårta tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning dekorationer vigsel återbruk diy 2013 heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel fest bröllopsresa bröllopskoordinator inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf hår gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vegan vin ängsbröllop retro brudgum favours rosor cupcakes ekoguld kungligt bröllop recept julklapp 2014 återvunnet möhippa dessert guld 2010 2011 liseberg choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal linn&asim johannae trend nvey eco blå pinterest frogpearl ekoturism vickning vår fsc vitguld fyra bröllop earth hour bok & bibliotek frieri corsage parfym slöja underkläder läckö tärna spex&skoj alkoholfritt låna bomull studio ankungen appar lantligt ekohippa 20-talet valborgs champagne hemsida pärlor färgglatt kinnekulle buffé för honom utomlands ris brunch wilma&friends sojaljus lavish design care candle grow eco gt silver fiskguide wedding weekend fotobås life by lisen carl-philip och sofia love stockholm servettvikning barn the fair tailor medeltidsbröllop house of tammam spa elsa billgren rosenserien anna&micke sångsolist väder florist tina larsson våra oköttsliga lustar honoré des prés twitter förkylning spar pengar 50-talet nuxe afternoon tea louise&dusan almedalen sara&andreas fanny&daniel bröllopsfilm patricia&henrik balanzen h&m marsalk presentöppning hotell lantmännen rebeqah&waldemar ekolibreeze regnbågsbröllop var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke annie&tomas gästlista dr.hauschka ta tillvara maria&markus bernzon blommor forever unique jewelry prickigt påsk lars wallin naked cake gilda&pearl norge google weddings dans orange syntetiska diamanter gästbok bellapierre skebo herrgård