headerfoto

Vegetariskt bröllop

Visst kan ni ha ett vegetariskt bröllop! Det som tidigare varit helt tabu på stora fester håller snarare på att bli en trend. Kött är vare sig bra för hälsan eller miljön har vi fått lära oss på senaste tid. Att välja minst en vegetariskt rätt blir ett allt vanligare inslag på bröllopsmenyn även bland icke-vegetarianer. Och festlokaler och cateringfirmor börjar äntligen förstå att de måste kunna erbjuda ett kulinariskt vegetariskt alternativ till de färdiga bröllopsmenyerna. Ett annat alternativ är att satsa på en liten bit närproducerat kött av hög kvalitet och be köksmästaren att fylla på med massor av säsongens primörer som tillbehör.

 

Gunnebo Slott & Trädgårdar utanför Göteborg satsar helt på ekologiska menyer efter säsong. Här vågar man tänka tvärtom i köket. Här står säsongens grönsaker i fokus och kött och fisk väljs utefter vad som passar säsongens råvaror i trädgården.


- Vi inspireras av vad som växer och skördas på och kring Gunnebo slott. Det är därför alltid dagens tillgång på ekologiska råvaror som slutligen färdigkomponerar menyn vilket ger oss möjlighet att vara kreativa ända fram till serveringstillfället, berättar festansvarig Jennifer Leijon.


Spännande tankesätt och ett riktigt bra initiativ, tycker vi på EcoBride.

 

 

 

 

Vitlöksgratinerad jordärtskockskaka med rökt rotselleri, hasselnötsvinägrett serverad med friterad timjansurdeg och kikärtspuré. Foto: Martin Österbrand
Punschbakat päron med citronkanderade mandlar och fikonkompott. Foto: Martin Österbrand

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln