headerfoto

Vera är EcoBrides nya bröllopsbloggare


Hej Vera, välkommen som EcoBrides bröllopsbloggare!

Tack, det ska bli kul! 


Vad kan läsarna förvänta sig av dina blogginlägg?
- Jag hoppas jag kan inspirera fler brudpar att göra mycket själva och även våga gå emot det "konventionella" bröllopet. Inte för att vi ogillar det utan för att bredda perspektivet. Jag kommer delge både tips, hur man gör egna saker, recept och mycket annat smått och gott. Och givetvis hur vår färd tills vi är gifta på ett personligt plan.

 

Berätta lite om dig och din fästman.
- Jag heter Vera och är 38 år. Jag är utbildad socionom som just nu studerar psykologi samtidigt som jag driver en webbshopen Maryfly.se tillsammans med min partner Tommy med fokus på ekologisk och naturlig skönhetsvård. Tommy är 32 år och studerar humanekologi och miljöteknik vid universitetet. Eftersom vi båda är studenter just nu kommer fokus på vårt bröllop bli ekonomiskt och så miljövänligt som det bara går. Därför har vi valt bohem/hippie/secondhand som tema. Vi kommer även göra så mycket vi kan själva. Vi vill visa att man på ett enkelt sätt och med mycket fantasi faktiskt kan skapa en fantastisk dag med nära och kära utan att man för den skull behöver ruinera sig.
Vi är två miljömedvetna personer där vår vardag hela tiden genomsyras av det ekologiska. Vi har inga barn, men har en katt. Vi bor i lägenhet men drömmer om vårt hus på landet där vi kan vara mer ett med naturen och vara mer självgående. På fritiden så sysslar vi med företaget, tränar och umgås med vänner.


När och var ska ni gifta er?
- Vi planerar att gifta oss sommaren, 2013. Vi har inte bestämt datum än då vi inte vet riktigt var och hur bröllopet ska vara än. Men det kommer ske i Småland i Vimmerby-trakten. Djursdala är en vacker liten by som ligger varmt i Veras hjärta. Vi kommer inte gifta oss i kyrkan, utan bli vigda på en äng.

 

Hur träffades ni?
- Vi träffades på en musiksajt för alternativa människor på internet. Tommy skickade mig ett meddelande om att jag hade bra musiksmak, och det satte i gång en mejlkonversation som slutade med en blinddate på Håkan Hellström konsert våren 2008 här i Göteborg. Sedan dess har vi varit ett par. Vi beslutade gemensamt att vi skulle gifta oss i samband med att jag vann en ekodiamant i en tävling och tänkte vi skulle använda den till något bra. Dessutom är det flera vänner och släktingar som gifter sig under 2012 så vi blev nog inspirerade.


Varför ekobröllop?
- Det finns inget annat alternativ för oss som miljömedvetna. Vi kommer dessutom ha en vegetarisk buffé och använda oss av närodlade ekologiska råvaror. Det blir även second hand-kläder och mycket lånat.


Hur långt har ni kommit i bröllopsplaneringen?
- Faktiskt inte speciellt långt. Det är ju över ett år tills vi ska gifta oss vilket gjort att vi står och stampar lite. Vi har ju dock planerat att göra ringarna av återanvänt guld, köpt en bröllopsklänning på second hand, planerat lite omkring maten och bröllopsbuketten. Men vi har långt kvar.

 

 

Följ med i Vera & Tommys bröllopsplanering det kommande året! Vera kommer att blogga varje helg här på EcoBride.se.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln