headerfoto

Vintage tärnklänningar

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Jag kommer ha mina 5 närmaste vänner som tärnor. Vid de flesta bröllop har tärnorna oftast likadana eller liknande klänningar i samma färg. Vilket jag tycker är jättefint, men eftersom vi alla är av olika modeller så vill jag att mina tärnor ska ha något som de trivs i, och inte något jag valt åt dem. Samma gäller våra bröllopsgäster – de ska ha kläder de trivs i.
Istället vill jag därför att de har en gemensam färgnämnare. Om det så är skor, klänning eller någon accessoar spelar mindre roll, men att det ska vara vintage och gärna lånat eller köpt på exempelvis second hand. Vi vill inte att de ska gå och köpa dyra kläder i en färg som de sedan inte kan ha användning för, både för deras och för miljöns skull eftersom vi valt att ha ett ekologiskt bröllop. Frågan är vilken färg jag ska välja?


Om du själv vill ha vintagebröllop eller vintagekläder så rekommenderar jag Beyond Retro (finns butik i Stockholm och Göteborg), Emmaus, Myrorna och andra second handbutiker. Det finns en hel del andra webbutiker också, så som exempelvis Spader Dam.

 

/Vera

Vintagebröllop. Foto: Sofie Edlund

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln