headerfoto

Gör egna ljuslyktor

Gästbloggare: Vera Waldersmarsdotter

 

Du kan på ett enkelt sätt göra ljuslyktor till bröllopet, kalaset eller någon annan högtid genom att återanvända burkar, gamla spetsdukar och dekorationsband eller snören som kanske finns i ditt hem och mest ligger och samlar damm? Annars finns allt att köpa för någon guldpeng på närmaste second hand.


Du behöver: Glasburkar i olika storlekar, spetsdukar, spets eller annat band, grövre snöre, lim (gärna ekologiskt), sax och ett kreativt humör. Samla gärna ihop ett gäng och pyssla tillsammans – det blir mycket roligare! Kanske ett tillfälle att samla dina bröllopstärnor och göra något ihop?


Gör så här:


1. Rengör burkarna ordentligt och torka dem.


2. Klipp ut dukarna i olika former beroende hur du vill designen

 

3. Klistra limmet på spetsen och sätt dit den på ett valfritt sätt. Jag valde att sätta på en större bit på framsidan och klippa ut mindre "spetsstjärnor" runt om den större spetsduken.

4. Klistra på ett band högst upp på kanten eller använd något bredare band som du kan knyta med en rosett, eller använd annat grövre snöre som du kan festa/dekorera med en kvist/blomma från naturen eller ha burken utan dekorationsband – det är valfritt. Har du något tema på bröllopsdagen så kan det ju passa att matcha med det?


OBS! Använd sedan Svanen-märkta ljus av äkta stearin i ljuslyktorna och INTE PARAFFINLJUS som påverkar vår miljö negativt.

 

/Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln