headerfoto

Muffins till vardags – Cupcakes till fest!

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi har själv tänkt oss cupcakes på vårt bröllop eftersom jag gillar söta saker och cupcakes är både söta att se på och söta att äta, och dels för att alla får en lika fin bit av bröllopsdesserten. Vi är inne på 60-tal. Bland annat är bröllopsklänningen 60-tal, och jag är själv väldigt svag för prickar och körsbär och blev helt förälskad i denna variant. Väldigt enkel, men så himla fin med ett körsbär längst upp.

 

Det börjar bli mer och mer modernt att servera andra söta bakverk än just den klassiska bröllopstårtan. Cupcakes som även kallas för fairy cake, fancy cake, eller koppkaka bakades från början i en kopp därav namnet. Cupcakes är en en-portions-tårta och har alltid glasyr på toppen ofta med dekorationer i form av strössel, marsipan och/eller sockermassa. 

 

En del väljer ha både bröllopstårta och cupcakes, men väljer då en mindre bröllopstårta som oftast är högst upp på en speciell ställning, och cupcakes som oftast matchas med tårtan. Men vanligast så serveras endast cupcakes vilket gör att alla får en egen fin, liten bakelse istället för att få en bit tårta som ramlar sönder.

 

/Vera

Foto: Be my Cupcake / Bemycupcake.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln