headerfoto

Återanvända gammalt guld till vigselringar

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Redan sedan länge så har jag velat göra våra ringar i återanvänt guld, och i samband med att jag vann en ekodiamant (0.03 ct – värde ca 850 kr) så kom jag i kontakt med guldsmeden Johanna vars verksamhet genomsyras av vackra smycken med omtanke om människa och miljö. Vi beslutade att hon skulle få göra våra ringar till vår vigsel utan att tveka.


Så varför inte återanvända gamla smycken som bara ligger i smyckesskrinet? Och varför inte fråga kära släktingar om de kan bidra med något som blir väldigt symboliskt? Jag frågade min mamma om hon ville "sponsra" mig med något guldsmycke, och de ville hon utan tvekan. Hon tyckte dessutom att det var en riktigt bra idé, och även min mormor ville hänga på och bidra med en guldring. Ska även kolla om min farmors ring som jag ärvt har äkta rubiner – i så fall kanske dekoreras med varannan diamant och varannan rubin? Hur som helst känns det väldigt bra att de hjälper till med gamla smycken som de inte använder och på så sätt blir de en del av mina ringar.

Min blivande mans ring kommer dessutom ha grund i min gamla förlovningsring då han tappade sin guldring i havet och efter det köpte vi två silverringar för att ha likadana ringar. Han vill ha sin ring väldigt enkel i vitguld och utan stenar vilket han givetvis ska få – så om vi tänker bort diamanterna ur min favoritring här nedanför så kommer hans bli, fast bredare.

 

Denna design på ringen gillar jag. Givetvis är det ekodiamanter i – så himla fin och enkel!

 

/Vera

Foton: Johanna E Fagerstedt /Johannae.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln