headerfoto

Dekorera tändsticksaskar till festen

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Hur enkelt som helst kan du göra fina tändsticksaskar till bröllopet, festen eller bara ha hemma istället för den tråkiga solstickspojken. Det är väldigt enkelt att göra, men samidigt väldigt effektivt och lyfter faktiskt hela bordet som dekoration. Ett enkelt och billigt sätt att lyxa till det på. Dessutom passar de jättefint som favours dvs. gåvor till gästerna att ta med sig hem.

 

Jag har gjort dem i svartvitt denna gång men det är egentligen bara din fantasi som kan sätta gränser. Limma på det du har hemma ex. gammal spets, duk eller annat tyg. På sista fotot så fick jag limma på ett vitt papper innan, så inte "tändsticksgubben" lyste igenom. Men håll med om att det är ett enkelt sätt att förgylla en ganska vardaglig sak?


/Vera


Du behöver:

En tändsticksask/ar, sax, ekologiskt lim, något fint papper, tyg, eller en fin bild ut tidningen eller något gammalt bokmärke som du har kvar sedan du sparade när du var liten?


Gör så här:

Jag klippte sönder en gammal "godispåse" som jag sparat eftersom mönstret var retro och det är i den stilen vårt bröllop ska vara, och för att jag gillar gamla mönster. Jag limmade på den på tändsticksasken och sedan klippte jag till det med saxen så det blev jämnt och fint. Det tog mig ca 10 minuter att fixa den på båda sidorna (samma mönster, men det är en smaksak). Du kan även märka tändsticksasken med era namn och datumet för exempelvis bröllopet/födelsedag/dop eller annat kalas på ena sidan och mönster på den andra. Är du duktig på kalligrafi så skriv själv annars kan man hitta fina typsnitt på Internet och skriva ut.

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln