headerfoto

Dekorera tändsticksaskar till festen

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Hur enkelt som helst kan du göra fina tändsticksaskar till bröllopet, festen eller bara ha hemma istället för den tråkiga solstickspojken. Det är väldigt enkelt att göra, men samidigt väldigt effektivt och lyfter faktiskt hela bordet som dekoration. Ett enkelt och billigt sätt att lyxa till det på. Dessutom passar de jättefint som favours dvs. gåvor till gästerna att ta med sig hem.

 

Jag har gjort dem i svartvitt denna gång men det är egentligen bara din fantasi som kan sätta gränser. Limma på det du har hemma ex. gammal spets, duk eller annat tyg. På sista fotot så fick jag limma på ett vitt papper innan, så inte "tändsticksgubben" lyste igenom. Men håll med om att det är ett enkelt sätt att förgylla en ganska vardaglig sak?


/Vera


Du behöver:

En tändsticksask/ar, sax, ekologiskt lim, något fint papper, tyg, eller en fin bild ut tidningen eller något gammalt bokmärke som du har kvar sedan du sparade när du var liten?


Gör så här:

Jag klippte sönder en gammal "godispåse" som jag sparat eftersom mönstret var retro och det är i den stilen vårt bröllop ska vara, och för att jag gillar gamla mönster. Jag limmade på den på tändsticksasken och sedan klippte jag till det med saxen så det blev jämnt och fint. Det tog mig ca 10 minuter att fixa den på båda sidorna (samma mönster, men det är en smaksak). Du kan även märka tändsticksasken med era namn och datumet för exempelvis bröllopet/födelsedag/dop eller annat kalas på ena sidan och mönster på den andra. Är du duktig på kalligrafi så skriv själv annars kan man hitta fina typsnitt på Internet och skriva ut.

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln