headerfoto

Tips för en lyckad möhippa

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Att agera möhippa är ju ett sätt att lära känna brudens andra vänner innan bröllopet och ett perfekt tillfälle för bruden att ha sina närmaste vänner samlade. Det är dock viktigt att tänka på en del saker när du anordnar en möhippa. Att exempelvis inte utsätta någon för något som man inte själv skulle vilja vara med om, och tänka lite på vad bruden har för intressen och vad hon skulle uppskatta – det är ju trots hennes dag.
Exempelvis om bruden använder sig av ekologiskt hudvård så kanske man inte ska ge henne en sminkkurs där de har konventionellt smink/hår/SPA osv. Det är i varje fall något som jag inte skulle vilja få eftersom jag lever väldigt miljövänligt och ekologiskt.

 

Bra att tänka på: 

 • Anordna inte möhippan för nära bröllopet (helst några veckor innan).
 • Börja planera i tid, så alla deltagarna kan planera in möhippan.
 • En möhippa är sällan gratis, så hör med de andra vännerna vad det kommer kosta innan, så att alla är med på vad det inkluderar.
 • Möhippan behöver inte hålla på hela dagen utan det räcker med några timmar. Tänk att det kan bli väldigt dyrt för alla inblandade.
 • Inkludera inte för mycket alkohol - det blir aldrig lyckat.
 • Dokumentera dagen med en kamera. Kan bli en fin gåva/minne till bruden.
 
Det viktigaste i sig är att man umgås och har det kul ihop och det behöver inte kosta skjortan. Många lekar kan man hitta på och det är ett roligt och underhållande sätt att ha med på sin möhippa. Använd din fantasi och ta del av andras möhippor. Lycka till.
 
/Vera 
 

Här kommer några tips på vad du kan göra på möhippan:

 1. Anordna ett knytkalas eller picknick. Antingen ute eller hemma hos någon. Om det finns ekonomi - hyr en kock, eller låt någon annan matglad person laga god ekologisk mat till er.
 2. Anordna ett pyjamasparty där ni samlas och äter pizza. Se en film tillsammans, eller spela spel. Ha ett tema: Romantik, skräck osv.
 3. Gå på ekologisk champagne/vin/chokladprovning. Om det finns ekonomi så köp brudens favoritchampagne/vin/choklad till bröllopsdagen.
 4. Gör något spännande: Ta en ridtur ut på islandshästar exempelvis. Fäktas, sumobrottas med mera. En härlig adrenalinkick!
 5. Gå ihop och bjud bruden på en massage/spa eller makeup? Varför inte en brudmakeup? Eller en gemensam makeup-kurs för alla deltagare?

 

Vill du ha hjälp med aktiviteter och idéer till möhippan? EcoBride hjälper dig gärna.

Läs mer här >

Foto: Evelina Thunström / Evethu.com
Etiketter: tips möhippa vera&tommy

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln