headerfoto

Tips för en lyckad möhippa

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Att agera möhippa är ju ett sätt att lära känna brudens andra vänner innan bröllopet och ett perfekt tillfälle för bruden att ha sina närmaste vänner samlade. Det är dock viktigt att tänka på en del saker när du anordnar en möhippa. Att exempelvis inte utsätta någon för något som man inte själv skulle vilja vara med om, och tänka lite på vad bruden har för intressen och vad hon skulle uppskatta – det är ju trots hennes dag.
Exempelvis om bruden använder sig av ekologiskt hudvård så kanske man inte ska ge henne en sminkkurs där de har konventionellt smink/hår/SPA osv. Det är i varje fall något som jag inte skulle vilja få eftersom jag lever väldigt miljövänligt och ekologiskt.

 

Bra att tänka på: 

 • Anordna inte möhippan för nära bröllopet (helst några veckor innan).
 • Börja planera i tid, så alla deltagarna kan planera in möhippan.
 • En möhippa är sällan gratis, så hör med de andra vännerna vad det kommer kosta innan, så att alla är med på vad det inkluderar.
 • Möhippan behöver inte hålla på hela dagen utan det räcker med några timmar. Tänk att det kan bli väldigt dyrt för alla inblandade.
 • Inkludera inte för mycket alkohol - det blir aldrig lyckat.
 • Dokumentera dagen med en kamera. Kan bli en fin gåva/minne till bruden.
 
Det viktigaste i sig är att man umgås och har det kul ihop och det behöver inte kosta skjortan. Många lekar kan man hitta på och det är ett roligt och underhållande sätt att ha med på sin möhippa. Använd din fantasi och ta del av andras möhippor. Lycka till.
 
/Vera 
 

Här kommer några tips på vad du kan göra på möhippan:

 1. Anordna ett knytkalas eller picknick. Antingen ute eller hemma hos någon. Om det finns ekonomi - hyr en kock, eller låt någon annan matglad person laga god ekologisk mat till er.
 2. Anordna ett pyjamasparty där ni samlas och äter pizza. Se en film tillsammans, eller spela spel. Ha ett tema: Romantik, skräck osv.
 3. Gå på ekologisk champagne/vin/chokladprovning. Om det finns ekonomi så köp brudens favoritchampagne/vin/choklad till bröllopsdagen.
 4. Gör något spännande: Ta en ridtur ut på islandshästar exempelvis. Fäktas, sumobrottas med mera. En härlig adrenalinkick!
 5. Gå ihop och bjud bruden på en massage/spa eller makeup? Varför inte en brudmakeup? Eller en gemensam makeup-kurs för alla deltagare?

 

Vill du ha hjälp med aktiviteter och idéer till möhippan? EcoBride hjälper dig gärna.

Läs mer här >

Foto: Evelina Thunström / Evethu.com
Etiketter: tips möhippa vera&tommy

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

 • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

 • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

 • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

 • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln