headerfoto

Bröllopstårta eller kakbuffé?

Bröllopstårta, cupcakes, kakbuffé eller något helt annat? Den traditionella bröllopstårtan har fått konkurrens och idag är det helt okej att skippa den helt, kombinera tårta med något annat sött och gott eller kanske till och med lägga tårtan på en helt ny plats i programmet för kvällen. På traditionella bröllop hamnar tårtan ofta lite skymundan. Man äter middag, dansar brudvals och plötsligt hinner klockan slå midnatt innan kaffe och tårta har hunnit komma fram. Ska ni ha bröllopstårta så förtjänar den något bättre. Dessert och bröllopstårta är dessutom delar i bröllopsarrangemanget där det faktiskt är väldigt enkelt att kunna spara både pengar och miljö.


Vill ni inte ha en traditionell bröllopstårta – tänk kreativt och gör er egen grej. Kanske har ni någon i släkten som är riktigt bra på att baka utifrån just era favoritsmaker? Och visst är ekologiska bakverk ofta så mycket godare än "vanliga" bakverk?

 

 

5 varianter på traditionell bröllopstårta:

  1. Eftermiddagstårta. Servera tårtan ihop med brudskålen direkt efter vigseln. Detta är ganska vanligt utomlands och börjar komma allt mer i Sverige. Här får tårtan ta plats och stå i centrum. Dessutom är många sugna på något sött framåt eftermiddagskvisten.
  2. Buffé. Satsa på en buffé med alla era personliga favoritsötsaker samlade. Blanda kakor med godis, små desserter i glas eller annat ni gillar.
  3. Cupcakes. Ställ upp dem snyggt på en tårtställning och dekorera med ätbara blommor eller rosor, fjärilar eller någon personlig symbol i marsipan.
  4. Välj ekologiskt. Om konditorn ser frågande ut – välj en annan konditor! En tårta består av smör, ägg, mjöl, socker, grädde och frukt eller choklad, allt finns som ekologiska alternativ, det ska inte vara några problem.
  5. Glasstårta. En glasstårta är ett lättare alternativ och inte lika mastigt som en traditionell tårta i flera lager. Planerar ni en stor middag så kan glass kännas som en uppfriskande variant efter maten. Eller så väljer ni en sorbétårta, helt oväntat, mellan förrätt och varmrätt, för att rensa smakerna (vilket är ett vanligt inslag i en finare middag).

Foto: Evelina Thunström /Evethu.com &  Be My Cupcake /Bemycupcake.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln