headerfoto

Bröllopstårta eller kakbuffé?

Bröllopstårta, cupcakes, kakbuffé eller något helt annat? Den traditionella bröllopstårtan har fått konkurrens och idag är det helt okej att skippa den helt, kombinera tårta med något annat sött och gott eller kanske till och med lägga tårtan på en helt ny plats i programmet för kvällen. På traditionella bröllop hamnar tårtan ofta lite skymundan. Man äter middag, dansar brudvals och plötsligt hinner klockan slå midnatt innan kaffe och tårta har hunnit komma fram. Ska ni ha bröllopstårta så förtjänar den något bättre. Dessert och bröllopstårta är dessutom delar i bröllopsarrangemanget där det faktiskt är väldigt enkelt att kunna spara både pengar och miljö.


Vill ni inte ha en traditionell bröllopstårta – tänk kreativt och gör er egen grej. Kanske har ni någon i släkten som är riktigt bra på att baka utifrån just era favoritsmaker? Och visst är ekologiska bakverk ofta så mycket godare än "vanliga" bakverk?

 

 

5 varianter på traditionell bröllopstårta:

  1. Eftermiddagstårta. Servera tårtan ihop med brudskålen direkt efter vigseln. Detta är ganska vanligt utomlands och börjar komma allt mer i Sverige. Här får tårtan ta plats och stå i centrum. Dessutom är många sugna på något sött framåt eftermiddagskvisten.
  2. Buffé. Satsa på en buffé med alla era personliga favoritsötsaker samlade. Blanda kakor med godis, små desserter i glas eller annat ni gillar.
  3. Cupcakes. Ställ upp dem snyggt på en tårtställning och dekorera med ätbara blommor eller rosor, fjärilar eller någon personlig symbol i marsipan.
  4. Välj ekologiskt. Om konditorn ser frågande ut – välj en annan konditor! En tårta består av smör, ägg, mjöl, socker, grädde och frukt eller choklad, allt finns som ekologiska alternativ, det ska inte vara några problem.
  5. Glasstårta. En glasstårta är ett lättare alternativ och inte lika mastigt som en traditionell tårta i flera lager. Planerar ni en stor middag så kan glass kännas som en uppfriskande variant efter maten. Eller så väljer ni en sorbétårta, helt oväntat, mellan förrätt och varmrätt, för att rensa smakerna (vilket är ett vanligt inslag i en finare middag).

Foto: Evelina Thunström /Evethu.com &  Be My Cupcake /Bemycupcake.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln