headerfoto

Bröllopstårta eller kakbuffé?

Bröllopstårta, cupcakes, kakbuffé eller något helt annat? Den traditionella bröllopstårtan har fått konkurrens och idag är det helt okej att skippa den helt, kombinera tårta med något annat sött och gott eller kanske till och med lägga tårtan på en helt ny plats i programmet för kvällen. På traditionella bröllop hamnar tårtan ofta lite skymundan. Man äter middag, dansar brudvals och plötsligt hinner klockan slå midnatt innan kaffe och tårta har hunnit komma fram. Ska ni ha bröllopstårta så förtjänar den något bättre. Dessert och bröllopstårta är dessutom delar i bröllopsarrangemanget där det faktiskt är väldigt enkelt att kunna spara både pengar och miljö.


Vill ni inte ha en traditionell bröllopstårta – tänk kreativt och gör er egen grej. Kanske har ni någon i släkten som är riktigt bra på att baka utifrån just era favoritsmaker? Och visst är ekologiska bakverk ofta så mycket godare än "vanliga" bakverk?

 

 

5 varianter på traditionell bröllopstårta:

  1. Eftermiddagstårta. Servera tårtan ihop med brudskålen direkt efter vigseln. Detta är ganska vanligt utomlands och börjar komma allt mer i Sverige. Här får tårtan ta plats och stå i centrum. Dessutom är många sugna på något sött framåt eftermiddagskvisten.
  2. Buffé. Satsa på en buffé med alla era personliga favoritsötsaker samlade. Blanda kakor med godis, små desserter i glas eller annat ni gillar.
  3. Cupcakes. Ställ upp dem snyggt på en tårtställning och dekorera med ätbara blommor eller rosor, fjärilar eller någon personlig symbol i marsipan.
  4. Välj ekologiskt. Om konditorn ser frågande ut – välj en annan konditor! En tårta består av smör, ägg, mjöl, socker, grädde och frukt eller choklad, allt finns som ekologiska alternativ, det ska inte vara några problem.
  5. Glasstårta. En glasstårta är ett lättare alternativ och inte lika mastigt som en traditionell tårta i flera lager. Planerar ni en stor middag så kan glass kännas som en uppfriskande variant efter maten. Eller så väljer ni en sorbétårta, helt oväntat, mellan förrätt och varmrätt, för att rensa smakerna (vilket är ett vanligt inslag i en finare middag).

Foto: Evelina Thunström /Evethu.com &  Be My Cupcake /Bemycupcake.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln