headerfoto

Gåva till bröllopsgästerna

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi var på ytterligare ett kyrkbröllop för några veckor sedan och där festen firades på ett slott. Till dukningen hade bruden sytt egna servetter, och varje gäst fick en liten fin ask med ljuvlig choklad i form av två hjärtan vilket också blev en symbolik för bröllopsparet. Både asken och chokladen var köpta, men jag som alltid har massa idéer för mig tog givetvis med mig asken hem för att göra egna askar till vårt bröllop. Det bästa med asken är att det inte behövs något lim eller tejp för att få ihop den. Så jag rotade igenom min pysselhörna och hittade gamla tapeter som var lite tjockare som jag fått av en väninna som blivit över när hon fixat hemma. På så sätt blir det även miljövänligt genom att vi återanvänder sånt som annars skulle slängts. Det finns annars billiga tapeter att köpa på loppisar och dylikt.

 

Detta behöver du:

Valfria tapeter, 1 vanlig sax, 1 mindre sax (jag använder en nagelsax), 1 blyertspenna och lite tålamod.

 

Gör så här:

Rita av mönstret på tapeten och klipp ut. Använd blyertspennan löst och sudda ut det som syns efter du klippt ut asken. De streckade strecken ska bara vikas (det behövs inte ritas ut). Det svarta på varje flik ska klippas ut (det är där nagelsaxen behövs). Det är lite pilligt, men man lär sig för varje ask man gör.

 

Sedan viker du ihop asken och voilá så är den färdig. Du kan skippa att vika den ena kanten (se pil) och då får asken mer volym. Men vill du ha den mer fyrkantig så viker du alla de streckade. Sedan fyller du saken med valfritt innehåll. Varför inte ekologiska praliner som du gjort själv?

 

Lycka till! /Vera

 

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln