headerfoto

Så fixar ni festprogrammet

En hel rad med pappersvaror hör till bröllopsfirandet. Allt från inbjudningskort till bordsplaceringskort, tack-kort och inte minst festprogram. Att minimera antalet pappersvaror är ett enkelt sätt att spara både pengar och mijö. Men just festprogrammet är ofta en viktig del en lyckad bröllopsmiddag. Oavsett om ni väljer att printa programmet själva hemma i skrivaren, anlita ett tryckeri eller beställa på nätet så be att få Svanen-märkt och gärna FSC-märkt returpapper. Idag syns det längre ingen skillnad på miljövänligt papper och "nytt" papper rent utseendemässigt och inte hellre skiljer det något särskilt i pris så här är det enkelt att göra ett miljövänligt val. 

 

 

5 tips för ett lyckat festprogram

  1. Ett traditionellt festprogram brukar innehålla följande - välkomnsthälsning från brudparet, meny, några bröllopssånger, bordsplacering inkl. en kort presentation av alla gäster, någon form av humoristiskt inslag ex. vitsar eller ordningsregler samt brudparet tack till alla som hjälpt till att arrangera bröllopet. 
  2. Välj innehåll med omsorg och utifrån vad ni själva tycker är roligt på en fest. Om ni inte gillar att sjunga - skippa visorna helt enkelt. Det här är er kväll och ingen tradition eller "men borde vi ändå inte ha ett par sånger för svärfars skull..." ska komma ivägen för hur ni vill ha er kväll. 
  3. Skriv några personliga rader om varje gäst. Istället för enbart "Pelle - brudgummens bror" kan ni skriva "Pelle - brudgummens bror som numera hellre tar på sig en fluga med fiskar än flugfiskar, är också den som bär ansvaret för den fula fångsten på svensexan..." Detta ger övriga gäster som sitter nära Pelle flera saker att fråga om och samtala kring under middagen. 
  4. Ta hjälp av toastmaster att göra festprogrammet. Ett bra festprogram tar tid att sätta ihop och det är bra att involvera toastmaster redan från början. Det är ju ändå han/hon som ska leda programmet under kvällen. 
  5. Tryck bara upp häften så många program som ni har gäster. Dvs. 50 program på 100 gäster. Det är inget problem att titta ihop med sin bordsdam/bordsherre och dessutom underlättar det dukningen, för många festprogram tenderar mest att vara i vägen. Och så sparar ni både miljö och halva kostnaden på köpet. 

 

Foto: Junibacken

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln