headerfoto

Så fixar ni festprogrammet

En hel rad med pappersvaror hör till bröllopsfirandet. Allt från inbjudningskort till bordsplaceringskort, tack-kort och inte minst festprogram. Att minimera antalet pappersvaror är ett enkelt sätt att spara både pengar och mijö. Men just festprogrammet är ofta en viktig del en lyckad bröllopsmiddag. Oavsett om ni väljer att printa programmet själva hemma i skrivaren, anlita ett tryckeri eller beställa på nätet så be att få Svanen-märkt och gärna FSC-märkt returpapper. Idag syns det längre ingen skillnad på miljövänligt papper och "nytt" papper rent utseendemässigt och inte hellre skiljer det något särskilt i pris så här är det enkelt att göra ett miljövänligt val. 

 

 

5 tips för ett lyckat festprogram

  1. Ett traditionellt festprogram brukar innehålla följande - välkomnsthälsning från brudparet, meny, några bröllopssånger, bordsplacering inkl. en kort presentation av alla gäster, någon form av humoristiskt inslag ex. vitsar eller ordningsregler samt brudparet tack till alla som hjälpt till att arrangera bröllopet. 
  2. Välj innehåll med omsorg och utifrån vad ni själva tycker är roligt på en fest. Om ni inte gillar att sjunga - skippa visorna helt enkelt. Det här är er kväll och ingen tradition eller "men borde vi ändå inte ha ett par sånger för svärfars skull..." ska komma ivägen för hur ni vill ha er kväll. 
  3. Skriv några personliga rader om varje gäst. Istället för enbart "Pelle - brudgummens bror" kan ni skriva "Pelle - brudgummens bror som numera hellre tar på sig en fluga med fiskar än flugfiskar, är också den som bär ansvaret för den fula fångsten på svensexan..." Detta ger övriga gäster som sitter nära Pelle flera saker att fråga om och samtala kring under middagen. 
  4. Ta hjälp av toastmaster att göra festprogrammet. Ett bra festprogram tar tid att sätta ihop och det är bra att involvera toastmaster redan från början. Det är ju ändå han/hon som ska leda programmet under kvällen. 
  5. Tryck bara upp häften så många program som ni har gäster. Dvs. 50 program på 100 gäster. Det är inget problem att titta ihop med sin bordsdam/bordsherre och dessutom underlättar det dukningen, för många festprogram tenderar mest att vara i vägen. Och så sparar ni både miljö och halva kostnaden på köpet. 

 

Foto: Junibacken

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln