headerfoto

Servera kött med gott samvete?

Biffen peka ofta ut som en av våra största miljöbovar. Och jo, det är mer miljövänligt att välja fisk eller vegetariskt till middag. Personligen är jag helt klart för köttfria alternativ. Men för er som äter kött och som gärna vill kunna servera en god köttbit till bröllopsmiddagen kommer här några smarta knep som sparar både pengar och miljö. 

 

3 tips för dig som vill servera kött utan dåligt samvete: 

  1. Välj en mindre bit kött och satsa på massor med härliga ekologiska tillbehör som säsongens grönsaker och rotfrukter. 
  2. Välj ett närproducerat kött där du vet att djuren har haft en bra tillvaro och med minsta möjliga transportsträcka mellan gård och slakteri. 
  3. Välj vilt kött så som älg, rådjur, hjort, vildsvin och kanin som har mindre miljöpåverkan. 
Foto: Rickard Forsberg

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln