Vegetariskt till bröllopet
Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter
Vi äter mycket vegetariskt hemma, och vi kommer även se till att vårt bröllop innehåller mycket vegetariskt och även veganska maträtter. Vi vill visa att det finns hur goda alternativ som helst istället för kött och även för att kött kräver mer av jordens resurser när det gäller mark och vatten, men det går även åt oändligt mycket mer energi att framställa kött. Det är många som infört en "köttfri måndag" och nu hakar fler och fler på och det är ju himla bra tycker jag. Genom att köpa säsongens grönsaker t.ex. vitkål, rödbetor, morötter, bönor, säd eller nötter istället för kött, kan man både sänka sina matkostnader och samtidigt höja näringskvalitén, vilket vi kommer ta till vara på när vi gör vår bröllopsmat. Det kommer vara säsongbaserat, ekologiskt och närodlat. Vad planerar ni för gott till er bröllopsmiddag?
/Vera
Här är 3 smakprover från vår kommande bröllopsbuffé:
- Blomkålssnittar. En perfekt aptitretare till välkomstdrinken på festen/kalaset eller bröllopet.
- Grönkålssoppa i glas. Bra som förätt och mingla runt med innan maten serveras på festen. Vi tänkte servera soppan i fina loppisglas med en brödpinne eller ett osthjärta till.
- Rödbetsbiffar med getostcrème. Himmelsk god och passar till exempelvis honungsrostade rotsaker i ugn eller som en bufferätt.
Klicka på receptnamnet så kommer ni till recepten på min vän Eveline Johnssons vego-blogg.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
palmgrens praliner svenska inredningsbolaget david schreiner städprodukter en köpfri dag 50-talet nuxe ekosilver sommarväska pride the great gatsby earth day skebo herrgård bellapierre marie&henrik syntetiska diamanter loveko sagobröllop jessica jäger lisa&anton gilda&pearl norge naked cake påsk mikael sjömilla toastmaster skottår hanna&björn ta tillvara dr.hauschka gästlista pernilla&david bröllopsforum guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias cake toppers hålla tal ekocharter wise presentöppning mattias kristiansson h&m såpbubblor djurtester anna-karin&hans dermanord eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn rabattkod bröllopsvals klimatkompensera väder sångsolist anna&micke rosenserien elsa billgren spa house of tammam hindersprövning the fair tailor barn servettvikning love stockholm carl-philip och sofia life by lisen fotobås wedding weekend fiskguide silver valborgs 20-talet ekohippa frimärken brunch ris utomlands för honom morgongåva kinnekulle färgglatt pärlor hemsida janna s slöja skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull gunnebo slott alkoholfritt spex&skoj tärna läckö fyra bröllop gul hyra bruduppsättning hungerprojektet brudtärna vitguld save-the-date vår papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner johannae linn&asim bröllopsfrisyr förlovning jul forum wwf sara&daniel svanen midsommar rosa budget stearinljus krav jordgubbar recept kungligt bröllop 2014 julklapp närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop retro ängsbröllop favours brudgum vegan katharina brunat vitt victoria&daniel brudskål ecobride festlokal resor ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad bröllopsresa personligt ja! sommar presenter smycken makeup ecobride club ringar bröllopsmässa 2013 vigsel återbruk tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett brudklänning skönhet second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat återanvända bröllop kläder dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy fair trade dryck heidi&eric säsong tema så gjorde vi mode brudklädsel fest bröllopskoordinator hudvård inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf hår gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vin inbjudningskort bröllopstrend vegetariskt vinterbröllop 2012 cupcakes ekoguld rosor utomhusbröllop brud alla hjärtans dag transporter möhippa dessert återvunnet guld 2010 2011 choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal liseberg trend nvey eco better globe höst pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning maryfly organics fsc madeleine&chris blå earth hour bok & bibliotek frieri corsage parfym glamour världsmiljödagen ina nordberg stockholm låna biodynamiskt catering grönt sigtunahöjden middag underkläder kakor blomsterkrans solrosor svenskt sigill flique i underjorden buffé camino ekoturismföreningen nyår lantligt musik båt naturens bästa champagne photago beyond retro kyrka ecocert sophia couture odla bröllop i sigtuna kate&william photo booth medeltidsbröllop kärlekens dag recension statistik vego svensexa kaffe drop-in photo by heart wilma&friends sojaljus lavish design care candle grow eco gt fanny&daniel bröllopsfilm patricia&henrik balanzen marsalk beneco flower power hotell lantmännen rebeqah&waldemar ekolibreeze regnbågsbröllop var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke annie&tomas maria&markus festprogram volontärresor sju sorters kakor bernzon blommor forever unique jewelry prickigt blomsti lars wallin lila linne vattenlimousine google weddings dans orange deli stockholm gästbok first sight tackkort florist tina larsson våra oköttsliga lustar honoré des prés twitter förkylning spar pengar linnea&sverker robin&annika afternoon tea louise&dusan almedalen sara&andreas
Förrätt: Gazpacho med brödpinnar med följande dricka: Il Nostro Grecanico, Italien. Jus de Raisin Blanc, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Varmrätt var buffé med:
Bredsjö blå-bakad potatis – Biffar på färska sojabönor och rostad majs – Brödsallad – Crudité-sallad – Dillpesto – Picklade skånska grönsaker – Bröd – Vispat smaksatt smör – Getostcrème med dricka: Château Pech-Latt, Frankrike. Jus de Raisin Rouge, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Och ostbord med Ost och kex med hemkokt tillbehör. Dricka: Grande Maison Cuvée des Anges, Frankrike.
Sen fick vi också en fantastiskt tårta: Vit chokladbotten gjord på choklad från franska Michel Cluizel, mousse gjord på solmogna svartvinbär, vaniljpannacotta av vaniljstång från Tahiti, rabarbermousse, marängsmörkräm och sugarpaste.
Som sagt, stor succes!