headerfoto

Vegetariskt till bröllopet

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi äter mycket vegetariskt hemma, och vi kommer även se till att vårt bröllop innehåller mycket vegetariskt och även veganska maträtter. Vi vill visa att det finns hur goda alternativ som helst istället för kött och även för att kött kräver mer av jordens resurser när det gäller mark och vatten, men det går även åt oändligt mycket mer energi att framställa kött. Det är många som infört en "köttfri måndag" och nu hakar fler och fler på och det är ju himla bra tycker jag. Genom att köpa säsongens grönsaker t.ex. vitkål, rödbetor, morötter, bönor, säd eller nötter istället för kött, kan man både sänka sina matkostnader och samtidigt höja näringskvalitén, vilket vi kommer ta till vara på när vi gör vår bröllopsmat. Det kommer vara säsongbaserat, ekologiskt och närodlat. Vad planerar ni för gott till er bröllopsmiddag?

 

/Vera

 

Här är 3 smakprover från vår kommande bröllopsbuffé:

  1. Blomkålssnittar. En perfekt aptitretare till välkomstdrinken på festen/kalaset eller bröllopet. 
  2. Grönkålssoppa i glas. Bra som förätt och mingla runt med innan maten serveras på festen. Vi tänkte servera soppan i fina loppisglas med en brödpinne eller ett osthjärta till.
  3. Rödbetsbiffar med getostcrème. Himmelsk god och passar till exempelvis honungsrostade rotsaker i ugn eller som en bufferätt.


Klicka på receptnamnet så kommer ni till recepten på min vän Eveline Johnssons vego-blogg. 

Foto: Eveline Johnsson/ okottslig.blogspot.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln