Vegetariskt till bröllopet
Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter
Vi äter mycket vegetariskt hemma, och vi kommer även se till att vårt bröllop innehåller mycket vegetariskt och även veganska maträtter. Vi vill visa att det finns hur goda alternativ som helst istället för kött och även för att kött kräver mer av jordens resurser när det gäller mark och vatten, men det går även åt oändligt mycket mer energi att framställa kött. Det är många som infört en "köttfri måndag" och nu hakar fler och fler på och det är ju himla bra tycker jag. Genom att köpa säsongens grönsaker t.ex. vitkål, rödbetor, morötter, bönor, säd eller nötter istället för kött, kan man både sänka sina matkostnader och samtidigt höja näringskvalitén, vilket vi kommer ta till vara på när vi gör vår bröllopsmat. Det kommer vara säsongbaserat, ekologiskt och närodlat. Vad planerar ni för gott till er bröllopsmiddag?
/Vera
Här är 3 smakprover från vår kommande bröllopsbuffé:
- Blomkålssnittar. En perfekt aptitretare till välkomstdrinken på festen/kalaset eller bröllopet.
- Grönkålssoppa i glas. Bra som förätt och mingla runt med innan maten serveras på festen. Vi tänkte servera soppan i fina loppisglas med en brödpinne eller ett osthjärta till.
- Rödbetsbiffar med getostcrème. Himmelsk god och passar till exempelvis honungsrostade rotsaker i ugn eller som en bufferätt.
Klicka på receptnamnet så kommer ni till recepten på min vän Eveline Johnssons vego-blogg.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Elizabeth » Miljövänliga bröllopsinbjudningar - vad ska man tänka på?: ”Jag trodde aldrig att jag skulle posta det här meddelandet. En stor sak hände so..”
-
Elizabeth » Tema: Flower Power: ”Jag trodde aldrig att jag skulle posta det här meddelandet. En stor sak hände so..”
-
Elizabeth » Fotobås till festen: ”Jag trodde aldrig att jag skulle posta det här meddelandet. En stor sak hände so..”
-
Westlake Loans » Fotobås till festen: ”Behöver du ett legitimt privatlån? Har du blivit nekad av dina banker? Du behöve..”
-
Westlake Loans » Glad midsommar!: ”Behöver du ett legitimt privatlån? Har du blivit nekad av dina banker? Du behöve..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
mikael sjömilla blomsti prickigt hanna&björn bernzon blommor festprogram maria&markus ta tillvara pernilla&david bröllopsforum amanda borneke gröna november lisen organics linnea@sverker brudkrona var rädd om maten hålla tal cake toppers lantmännen hotell flower power presentöppning marsalk djurtester balanzen fanny&daniel anna-karin&hans david schreiner palmgrens praliner svenska inredningsbolaget en köpfri dag afternoon tea nuxe 50-talet förkylning sommarväska honoré des prés earth day the great gatsby first sight skebo herrgård bellapierre deli stockholm syntetiska diamanter jessica jäger sagobröllop lisa&anton linne vattenlimousine naked cake house of tammam hindersprövning the fair tailor photo booth servettvikning bröllop i sigtuna carl-philip och sofia sophia couture fotobås wedding weekend fiskguide silver gt grow eco care candle lavish design sojaljus wilma&friends drop-in väder sångsolist svensexa rosenserien statistik recension kinnekulle färgglatt pärlor hemsida champagne valborgs musik båt lantligt nyår ris utomlands morgongåva biodynamiskt låna stockholm spex&skoj världsmiljödagen janna s middag skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull bruduppsättning bok & bibliotek glamour gul corsage maryfly organics papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner brudtärna madeleine&chris save-the-date bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe slottsbröllop rättvisemärkt choklad liseberg lokal 2010 guld krav jordgubbar stearinljus julklapp recept transporter 2014 trädgårdsbröllop närproducerat bröllopskonsultation favours vegetariskt bröllopstrend 2012 vin inbjudningskort katharina brunat weleda festlokal josefine&kalle victoria&daniel ekobrud skor hår bröllopspresenter vinter bröllopsfoto inbjudningar hudvård fest ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club 2013 fair trade bröllopstårta accessoarer dekorationer bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning tävling återbruk vigsel diy bröllopsmässa heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel personligt bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad fair flowers fair plants resor bröllopsfotograf ellen&gustaf brudskål etiskt gäster katharina&martin ecobride vegan vitt ängsbröllop retro brudgum vinterbröllop ekoguld rosor cupcakes brud alla hjärtans dag kungligt bröllop utomhusbröllop återvunnet möhippa dessert 2011 budget rosa forum midsommar svanen sara&daniel wwf linn&asim johannae trend nvey eco fsc vitguld blå pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning vår hyra parfym fyra bröllop earth hour hungerprojektet frieri catering grönt sigtunahöjden slöja underkläder läckö tärna ina nordberg alkoholfritt gunnebo slott buffé camino för honom ekoturismföreningen brunch frimärken 20-talet ekohippa naturens bästa kakor blomsterkrans solrosor svenskt sigill flique i underjorden spa vego elsa billgren anna&micke kaffe photo by heart klimatkompensera bröllopsvals rabattkod häst och vagn elin atterstig crème de la crème eventomatic photago beyond retro kyrka ecocert life by lisen odla love stockholm barn kate&william medeltidsbröllop kärlekens dag lars wallin lila norge gilda&pearl google weddings orange dans loveko gästbok tackkort marie&henrik våra oköttsliga lustar florist tina larsson pride twitter spar pengar ekosilver robin&annika linnea&sverker städprodukter almedalen sara&andreas louise&dusan bröllopsfilm patricia&henrik dermanord såpbubblor beneco h&m mattias kristiansson wise rebeqah&waldemar ekocharter regnbågsbröllop ekolibreeze linn&mattias 60-talet go red jenny & johnny estelle guerilla gardening annie&tomas volontärresor sju sorters kakor gästlista dr.hauschka skottår toastmaster forever unique jewelry påsk
Förrätt: Gazpacho med brödpinnar med följande dricka: Il Nostro Grecanico, Italien. Jus de Raisin Blanc, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Varmrätt var buffé med:
Bredsjö blå-bakad potatis – Biffar på färska sojabönor och rostad majs – Brödsallad – Crudité-sallad – Dillpesto – Picklade skånska grönsaker – Bröd – Vispat smaksatt smör – Getostcrème med dricka: Château Pech-Latt, Frankrike. Jus de Raisin Rouge, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Och ostbord med Ost och kex med hemkokt tillbehör. Dricka: Grande Maison Cuvée des Anges, Frankrike.
Sen fick vi också en fantastiskt tårta: Vit chokladbotten gjord på choklad från franska Michel Cluizel, mousse gjord på solmogna svartvinbär, vaniljpannacotta av vaniljstång från Tahiti, rabarbermousse, marängsmörkräm och sugarpaste.
Som sagt, stor succes!