headerfoto

Favours till bröllopsgästerna

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Att ge gåvor (eller favours som det kallas) till gästerna är något vi tagit efter från USA och som blir mer och mer populärt, och även mer påkostat. Idén härstammar ursprungligen från Rom där man gav bort små ädelstenar, och även sockerkristaller när det började bli eftertraktat. Bland de rika levde det kvar under namnet "bonbonniere" där gåvan bestod av en ask i kristall eller porslin och som innehöll sockerbitar eller dyr konfekt. Det finns ju en hel del att välja mellan om man nu väljer att ha gästpresenter. Sedan beror det mycket på hur stor budget man har. Det är helt okej att välja bort det också. Ett bra tips att pyssla dessa saker tillsammans med vänner.

 

Favors för alla budgetar: 

 

Budget: Något hemmagjort ex. egna praliner, marmelad, kakor, badsalt eller något annat ni gjort själva. Dragerande mandlar sägs i USA stå för fertilitet och god hälsa. Askar går att göra av gamla tapeter. Pris: ca 20-100 kr person/par/familj.

 

Mellan: Om du har lite mer budget så kan du exempelvis ge gästerna tvålar som du kan sätta egen prägel på genom egen dekoration. Jag såg ett roligt exempel på ett bröllop där de gav sina gäster läppbalm med mintsmak och på omslaget hade de klistrat på en etikett med "It´s mint to be" och så brudparets namn och datum. Pris: 100-200 kr per person/par/familj.

 

Lyx: Ge bröllopsgästerna en SPA-korg med valda skönhetsprodukter, te och badsalt – något som står för harmoni och hållbarhet. Pris: 200-500 kr per person/par/familj.

 

Genom att ge gästerna hållbara och miljövänliga favors så kan du också ge dem chans att få prova på nya produkter, och förhoppningsvis påverka dem att välja medvetet även i framtiden och nyfikna att veta mer.

 

/Vera

 

 

    

 

Foto: Frida Börjeson/Fridaborjeson.se & MaryFly.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln