headerfoto

Behöver vi byta efternamn?

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Behöver vi byta efternamn? Jag tycker det är romantiskt när man tar varandras efternamn när man gifter sig så andra kan se att man har en gemensam nämnare med varandra – så har vi ju gjort i evigheter, och det har även jag växt upp med. Fast i de flesta fall så har det varit mannens namn som varit i fokus tyvärr. Så feministen i mig tycker det är ännu mer romantiskt om man tar kvinnans efternamn istället för mannens och helt enkelt bryter heteronormativiteten rakt av. Tommy är dock inte så förtjust av att heta Waldemarsdotter, och även om många av oss kvinnor heter något med "son" i slutet så förstår jag om han inte vill heta det...även om jag hade älskat honom lite extra om han gjort det. Tänk vad coolt de hade varit!

 

Sedan finns det en sida av mig som inte vill byta efternamn igen rent psykologiskt. Jag bytte efternamn för ca sju år sedan och har inte vant mig vid det än helt ärligt även om jag gillar det och det är valt helt frivilligt. Hur kommer det gå om jag ska byta namn igen? Identitetskris? För det finns faktiskt en psykologisk aspekt att byta namn och det påverkar mer än vad man tror. Och varför ska vi egentligen byta efternamn. Är det inte bättre att behålla sina egna. Det känns mer personligt och i dagens läge så behöver man väl inte visa via sitt efternamn att man är gift. Jag är ju den jag är och Tommy är den han är, och vi är tillsammans. Vad tycker du?

 

/Vera

Foto: Martina Thalwitzer/Frökenfokus.se
Etiketter: vigsel vera&tommy

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln