headerfoto

Återanvänd glasburkar

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Tommy och jag vill ju ha ett bröllop där vi i största möjliga mån ska återanvända gamla saker som vi har hemma eller som vi köper i andra hand eller lånar för att spara på miljön. Vill helst inte köpa något nyproducerat om det inte behövs. Vi gillar att återanvända så kallat "skräp" som vi har privat – att försöka hitta en ny funktion till det istället för att slänga det så det är inte något nytt för oss direkt. Det är endast fantasin som kan sätta gränser. Vi har redan börjat samla och även sagt till en del av våra nära och kära att spara åt oss, och det känns ännu mer roligt att fler hjälper oss, och på så sätt återanvänder "skräp" som antagligen bara hade hamnat i soporna annars. På Pinterest så lägger fler och fler upp foton på glasburkar som de använder till drinksglas vid festliga tillfällen och jag tycker det är en genuin idé att återanvända något som faktiskt inte har någon direkt användning efter man gjort slut på den. Som många trender så startas de oftast i USA och i detta fall är det faktiskt så med även om jag misstänker de använder "nya, köpta burkar" som alla ser likadana ut?

 

Om du har barn eller någon du känner som köper barnmat på burk så är de perfekt att ha bröllopsskålen i, istället för champagneglas – blir lite roligare och mer fantasifullt och ger säkert gästerna något att prata om. Även större burkar fungerar att ha alla slags drinkar i, och med ett randigt pappersugrör så blir det pricken över i:et. Glasburkar blir även jättefina blomvaser, godisburkar eller ljuslyktor. Här kan du läsa mina tips på hur du gör om vanliga glasburkar till vackra ljushållare på ett enkelt och romantiskt sätt.

 

/Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln