headerfoto

Jakten på den perfekta vigselförrättaren

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Ja, ni som följt mig och Tommy här på bloggen vet att vår vigselförrättare beslutade sig att för att sluta sitt uppdrag vilket gjorde att hon inte kunde viga oss längre. Vi blev aningen stressade för det hade tagit tid att hitta henne, och för oss är det viktigt att vår vigselförrättare står för det vi gör och inte har någon direkt politiskt koppling vilket många av dem har, i alla fall de som viger kommunalt. Sedan hittade vi av en slump en jordnära människa som författat böcker om natur, blommor och trädgård, är socialpedagog, andlig, konstnärlig och framförallt intresserad av det ekologiska vilket kändes så oerhört rätt. Vi mailade Marianna Agetorp och hon kunde till vår glädje det datum vi bestämt som bröllopdag. Vi känner verkligen att hon är så rätt.

 

Marianna tar ut en summa för förberedelse och resa på en helgdag eftersom hela lördagen försvinner för henne. För oss är det okej, för vi kan gärna betala för en vigselförrättare likaväl som vi betalar för bra, närodlad och ekologisk mat. För oss är det viktigaste att personen står för samma värderingar och känner för det vi gör. Marianna gör ju ett jobb och jag tycker att det ska man ta betalt för.

 

En tydlig trend i Sverige är att fler och fler vill ha borglig vigsel istället för att viga sig i kyrkan. Skälen är många och olika. Många vill dessutom ha en vigselförrättare som de kan identifiera sig med. Det har varit många diskussioner i både press och media om att vigselförrättare är oseriösa när de tar ut en summa för förberedelse och resekostnader utöver de 110 kronor som Länsstyrelsens betalar i arvode för varje vigsel (är det fler vigslar samma dag så får de 30 kr per vigsel efter den första). Så egentligen är en vigselförrättare så gott som gratis för själva brudparet. Men vad tycker du? Skulle du göra som oss? Skulle du betala för vigselförrättaren?

 

/Vera 

Foto: Martina Thalwitzer/Frökenfokus.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln