headerfoto

Bjud på varm fördrink till vinterfesten

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Planerar ni vinterbröllop? Här kommer lite inspiration till val av frödrink och brudskål.  Visst går det använda champagne på vinterbröllop, men när det är isande kallt och kylan nyper i kinderna – då passar det bra att ta brudskålen med ett varmt alternativ.

 

/Vera

 

5 varma alternativ till brudskålen

  1. Ekologisk vit drickchoklad i små koppar och äggtoddy i glas som du köpt på ex. second hand. Att glas och koppar är olika utformade gör inget utan skapar istället en mer hemtrevlig miljö. Ekologisk drickchoklad hittar du i chokladbutiker eller på delikatesshyllan hos välsorterade matbutiker.
  2. Glögg med russin och mandel. Gör du din egen glögg så är det lättare att välja ingredienser själv. Det börjar dyka upp mer ekologisk glögg på marknaden, och finns även i alkoholfritt. Servera glöggen i glögg-glas eller vackra kaffekoppar.
  3. Ett alkoholfritt alternativ är att välja ett gott värmande ekologiskt te – finns hur många märken som helst. Servera i vinglas för en lyxigare känsla. Se upp så ni väljer vinglas som tål varm dryck.
  4. Varm choklad med mörk rom. Servera i kaffekoppar eller teglas. Det finns även vit ekologisk rom på systemet om ni föredrar den ljus sorten.
  5. Varm äpplemust. Välj närproducerad eller ekologisk och gärna den grumliga sorten med frukköttet kvar. Värm tillsammans med kanelstång och stjärnanis så får ni en kryddigare smak. Servera i glas med sockrad kant som en fin detalj. Vill ni ha alkohol passa en skvätt ekologisk vodka eller ljus rom.
Foto: Vera Waldemarsdotter och Helena Pe

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln