headerfoto

God Julstjärna!

Nu är det jul här i vårt hus! Jag vill passa på att bjuda på lite pyssel-tips som du enkelt gör själv med säsongens lysande stjärna - julstjärnan! Perfekt aktivitet för för hela familjen. Julstjärnan är ju verkligen i högsäsong just nu, men tyvärr finns den, så vitt jag vet, inte som FFP-märkt ännu? FFP står för Fair Flowers Fair Plants och säkerställer hållbara odlingar och arbetsvillkor för blomsterarbetarna. Men det finns i alla fall julstjärnor som är märkta med Svenskt Sigill, dvs svenskodlat. 

 

För att få märka sina produkter med Svenskt Sigill krävs att odlaren är certifierad enligt IP SIGILL och förbundit sig att följa särskilda produktionsregler. Produktionsreglerna har ambitionen att värna om vårt unika ekosystem, samt bidra till en bättre miljö och ett levande landskap.

De innebär att odlingsmetoderna utvecklas med utgångspunkt från vetenskap och ett resursmässigt hållbart synsätt, vilket är till nytta för såväl natur som människor, skriver Svenskt Sigill själva som förklaring till märkningen. 

 

Så satsa gärna på svenskodlat och välj krukväxt istället för snittblommor så håller blomman längre. Övriga pysseltillbehör hittar ni i både i matbutiken och i naturen - välj kottar, äpplen, kanelstång, torkade apelsinskivor, mossa och grankvistar mm. 

5 gör-det-själv-pyssel med julstjärnor

  1. Att sätta en julstjärna i en strut är både oväntat och charmigt. Strutarna kan hängas på en gren, i fönstret eller i julgranen. I strutarna kan julstjärnan antingen placeras i en liten glaskruka eller i ett litet rör som snitt.
  2. Stickade eller virkade krukor till julstjärnan – helt oemotståndligt! Att sticka och virka är en perfekt avkoppling i julhelgen. 
  3. Placera julstjärnan tillsammans med omtyckt pyssel under en glasskål – ren, tomte, ängel... Här är det detaljerna och kombinationerna som är det viktigaste, blanda det som gör dig glad och gärna det lite galna.
  4. Ställ julstjärnor tillsammans på en tavellist, hyllkant eller ett bord tillsammans med ljus. Det blir personligt och spännande att blanda krukor i olika material och storlekar och olika färger på julstjärnorna.
  5. Låt din julstjärna få leva ända fram till påska. Jo visst det går! Ett par gröna fingrar och gott om tålamod kan visserligen rekommenderas. Här kommer skötselråd och tips >

Tipsen kommer från Blomsterfrämjandet!

 

Jag vill passa på att önska er alla läsare en riktigt God Jul! Njut av ledighet, mat och mys. 

 

Julkram /Katharina

 

Klicka på fotot för att förstora. Foto: Bomsterfrämjandet/Stars of Europe

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln