headerfoto

God Julstjärna!

Nu är det jul här i vårt hus! Jag vill passa på att bjuda på lite pyssel-tips som du enkelt gör själv med säsongens lysande stjärna - julstjärnan! Perfekt aktivitet för för hela familjen. Julstjärnan är ju verkligen i högsäsong just nu, men tyvärr finns den, så vitt jag vet, inte som FFP-märkt ännu? FFP står för Fair Flowers Fair Plants och säkerställer hållbara odlingar och arbetsvillkor för blomsterarbetarna. Men det finns i alla fall julstjärnor som är märkta med Svenskt Sigill, dvs svenskodlat. 

 

För att få märka sina produkter med Svenskt Sigill krävs att odlaren är certifierad enligt IP SIGILL och förbundit sig att följa särskilda produktionsregler. Produktionsreglerna har ambitionen att värna om vårt unika ekosystem, samt bidra till en bättre miljö och ett levande landskap.

De innebär att odlingsmetoderna utvecklas med utgångspunkt från vetenskap och ett resursmässigt hållbart synsätt, vilket är till nytta för såväl natur som människor, skriver Svenskt Sigill själva som förklaring till märkningen. 

 

Så satsa gärna på svenskodlat och välj krukväxt istället för snittblommor så håller blomman längre. Övriga pysseltillbehör hittar ni i både i matbutiken och i naturen - välj kottar, äpplen, kanelstång, torkade apelsinskivor, mossa och grankvistar mm. 

5 gör-det-själv-pyssel med julstjärnor

  1. Att sätta en julstjärna i en strut är både oväntat och charmigt. Strutarna kan hängas på en gren, i fönstret eller i julgranen. I strutarna kan julstjärnan antingen placeras i en liten glaskruka eller i ett litet rör som snitt.
  2. Stickade eller virkade krukor till julstjärnan – helt oemotståndligt! Att sticka och virka är en perfekt avkoppling i julhelgen. 
  3. Placera julstjärnan tillsammans med omtyckt pyssel under en glasskål – ren, tomte, ängel... Här är det detaljerna och kombinationerna som är det viktigaste, blanda det som gör dig glad och gärna det lite galna.
  4. Ställ julstjärnor tillsammans på en tavellist, hyllkant eller ett bord tillsammans med ljus. Det blir personligt och spännande att blanda krukor i olika material och storlekar och olika färger på julstjärnorna.
  5. Låt din julstjärna få leva ända fram till påska. Jo visst det går! Ett par gröna fingrar och gott om tålamod kan visserligen rekommenderas. Här kommer skötselråd och tips >

Tipsen kommer från Blomsterfrämjandet!

 

Jag vill passa på att önska er alla läsare en riktigt God Jul! Njut av ledighet, mat och mys. 

 

Julkram /Katharina

 

Klicka på fotot för att förstora. Foto: Bomsterfrämjandet/Stars of Europe

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln