headerfoto

Gör egna servettringar

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Jag gillar hitta lösningar och användningar för det mesta – det har nästan blivit en fix idé att omvandla skräp till något som går att använda både i vardag som fest. När jag skulle sopsortera en hushållsrulle så började jag fundera på vad jag skulle kunna göra med den, och vips så dök en idé upp i mitt huvud – Servettring! Vad tycks?

 

/Vera

 

Foto: Vera Waldemarsdotter

 

Detta behövs:
Tom hushållsrulle, miljövänligt lim/klister, sax, tapeter, linjal, blyertspenna. Du kan klä servettringen med det du har, men jag har valt en gammal tapet som blivit över och färska blommor som dekoration. Det fungerar med tyg, spetsduk, spets som du köpt på second hand eller har i liggandes i dina skåp, miljövänligt färgat papper mm. Du kan dekorera med naturen: grenar, blommor, löv, bär osv beroende på vilken årstid det är. Det är faktiskt endast din fantasi som kan sätta gränser.

 

Gör så här:
Mät ut tapeten efter rullen så den räcker runt om och på sidorna. Klipp ut. Limma på toarullen och lite på pappret och rulla in den i tapeten försiktigt. Håll så att limmet torkar ordentligt. Speciellt i änden av tapeten de första minuterna. Låt den sedan torka någon timma. Sedan tar du en linjal och mäter ut med en liten svag prick så tjock som du vill servettringarna ska vara. Sedan trycker du ihop rullen lite och klipper. Det viktiga är att du snabbt trycker upp rullen igen så den blir rund. Jämna till med sax om det behövs. Nu är själva grunden färdig. Jag valde att dekorera en färsk blomma på. Det fungerar även sätta blommor i rullen med servetten vilket blir enklare om det är mycket folk. Färdigt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln