headerfoto

Brudklänning 2013

Hur hittar man den perfekta klänningen? En fråga som kvinnor i alla tider klurat på både till vardag och fest, men kanske allra mest inför sin bröllopsdag. Brudklänningar är mycket mode. Visste du att en gång i tiden var det faktiskt svart brudklänning som var tradition? 2012 var året då spets och lager på lager av tyll tog över varje catwalk. Och det verkar hålla i sig för brudmodet 2013. Det ska också blir spännande om vi snart får se ekologiska alternativ på den svenska marknaden?

 

Det är än så länge svårt att hitta ekologiska brudklänningar i Sverige vilket gör att man istället får tänka från ett annat håll och satsa på långsiktig hållbarhet. 

 

 

5 tips inför valet av brudklänning

 

1. Köp klänningen second hand. Både vintagebutiker och köp-och-sälj-sajter på nätet erbjuder brudklänningar som ju ofta bara är använda en enda gång.

 

2. Välj en klänning i ett material som går att färga så kan du göra om den till en vacker festklänning efter bröllopet.

 

3. Välj en klänning i klassiskt snitt. Det gör den enklare att sälja vidare.

 

4. Sy upp en klänning och var noga med materialvalet. Ekologiskt silke, hampa, tencel och ekologisk bomull är några miljömedvetna val som passar fint som brudklänning. Välj en design som gör att du kan använda klänningen i andra sammanhang även efter bröllopet.

 

5. Köp inte en billig klänning via någon internationell internetsajt. Låter 2000 kr för din drömklänning för bra för att vara sant? Då är det också ofta det!

Det är tyvärr allt för vanligt att man blir lurad. Pengarna borta och ingen klänning dyker upp. Vill du beställa din klänning via nätet - handla från ett svenskt företag eller kolla upp företaget mycket noga före du lägger din beställning. 

 

/Katharina

 

Här kommer en video från The Knot  med ett modereportage som visar hur världens största modemärken spår brudklänningstrenderna inför 2013. Man kan ju alltid låta sig inspireras. Och sen göra sin egen grej som passar just ert bröllop. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln