headerfoto

Bröllopsblommor och dekoration i nordisk anda

Jag har drömt om en bukett med solrosor när jag gifter mig, men på grund av att vi nu flyttat bröllopet till juni så får vi avstå från solrosor eftersom det inte är säsong. Istället har vi en hel äng med vilda midsommarblomster att välja och vraka mellan eftersom bröllopet blir helgen efter midsommar. Vi kommer använda oss av dem både i brudbukett och i dekorationen – det kommer att andas nordisk sommar. Jag är väldigt förtjust i det vilda i naturen eftersom jag tycker det blir mer okonstlat på något sätt, men det kan bero på att jag är uppväxt på landet? Det är dessutom ekonomiskt och miljövänligt att plocka egna blommor till bröllop och fest. Håll koll bara på vilka blomsorter som är frislysta.

 

Både Tommy och jag är förtjusta i hundkex som förövrigt påminner om brudslöjan eftersom båda två sorterna har vita små, skira blommor. Så hundkex kommer absolut vara i fokus på vårt bröllop. Vi tycker även om lupiner, prästkragar, smörblommor, blåklockor, vallmo och gräs. Ja, grässtrån finns i många skrudar och är perfekt att dekorera med. Jag ska ju dessutom binda min egen och tärnornas bukett tänkte jag – jag är ju kreativ och konstnärlig så jag tänkte de inte blir några problem? Vi får väl se hur pass mycket tid det finns för det.

 

Vilka sommarblomster är era favoriter och vad skulle ni välja för vilda blommor i er bukett om ni fick välja?

 

/Vera

Foto: Julia Khouri, www.juliasvitadrommar.blogspot.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln