headerfoto

Hon skapar personliga fotografiska berättelser från bröllop

Söker ni fotograf i Stockholm med omnejd? Då är vi glada att kunna presentera en av våra nya samarbetspartners – fotograf Erika Petersdotter som driver Studio Ankungen i Sundbyberg.

 

Hej Erika, berätta lite om din verksamhet!

- Jag startade som frilansfotograf 2009 och flyttade sedan in i min lokal i Sundbyberg och började bedriva studioverksamhet 2012. Jag har specialiserat mig på porträttfotografi och bröllop. Jag vill skapa fotografier som väcker känslor, därför ligger mycket tanke och hjärta bakom varje bild.

 

Vad är din specialitet som fotograf?

- Att skapa berättelser genom fotografi. Bröllop är som gjort för att fotograferas i berättande form! Och varför nöja sig med själva bröllopsdagen? Det finns mycket, mycket mer som bidrar till sagan; berättelsen före, inbjudan, möhippa/svensexa, steg på vägen till altaret... bara fantasin sätter stopp.

 

På vilket sätt visar Studio Ankungen omtanke om människor och miljö?

- I den mån jag kan använder jag miljövänligt material och tillvägagångssätt, dock utan att ge avkall på kvalitet. Jag har försökt tänka utifrån ett hållbart perspektiv då jag har köpt mycket på second hand vad gäller inventarier och jag har köpt teknisk utrustning av hög kvalitet som inte behöver bytas ut i första taget. Det finns även en reflektion över tillverkningsprocessen av mina produkter, ex. var kommer mitt papper ifrån och hur har det tillverkats?

 

Vilka värderingar driver dig som fotograf?

- Jag försöker vara en god förebild, i mitt yrke är det kanske extra viktigt med hur man förmedlar stereotyper och reflekterar över dem. Hur jag porträtterar människor har betydelse för hur andra ser på dem. Därför har jag ett stort ansvar att reflektera över hur jag arbetar med stereotyper och även ifrågasättandet av dessa, när ska de förstärkas och när ska de brytas?

 

Vad vill du hälsa våra läsare och medlemmar i EcoBride Club?

- Ska ni gifta er och letar fotograf? Jag bjuder på en fika där vi kan diskutera vad ni är ute efter och se om jag är rätt fotograf för er. Hör av er så bokar vi en tid som passar.

 

Läs mer på www.studioankungen.se

Foto: Erika Petersdotter, www.studioankungen.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln