headerfoto

Hittar du ekologiskt i hudvårdshyllan?

Visst kan det ibland vara svårt att hitta bland hudvårds- favoriter, makeup, hårfix och massor av märken? Och så ska man hålla koll på ingredienslistan och vilka ämnen, parabener och mineraloljor som man ska undvika. Dessutom finns det en djungel av ekologiska märkningar. Och hur ska man veta att produkterna verkligen funkar och är bra? Därför är vi på EcoBride mycket glada att få presentera MaryFly Organics som partners. En webbshop med garanterat ekologiska val, som dessutom testar alla märken personligen före de läggs ut till försäljning.

 

Hej Tommy, vad är MaryFly Organics?

- MaryFly är en webbshop som säljer ekologisk hudvård, hårvård och makeup. Det är jag och min blivande fru Veronyca (red: Även klubbdirektör för EcoBride Club) som startade den tillsammans 12 april 2011 i samband med att vi firade 3 år som par. Vi började med att själva gå över till ekologiska val, och ville sedan hjälpa andra att på ett enkelt sätt välja produkter som var bra istället för att behöva leta runt. Det var så idén om Maryfly Organics startade.

 

Varför ska man välja ekologisk hudvård?

- Om DU vill se en förändring i världen ska DU börja med DIG själv sägs det - om du börjar använda ekologisk och naturlig kropps- och hårvård så hjälper du dig själv, naturen och genom ditt ställningstagande så minskar du åtgången av jordens resurser. Tillsammans kan vi påverka att världen blir bättre att vara på både för oss själva och barnen vi lånar jorden av.

 

Vad skiljer MaryFly Organics från andra webbshopar som säljer hudvård?

- Vi testar alltid alla märken personligen innan vi tar in dem för försäljning. Vi tar inte in produkter med tvivelaktiga ingredienser eller som framställs oetiskt, exempelvis testat på djur eller kommit till under orättvisa arbetsvillkor. Våra kunder ska kunna känna sig säkra att handla hos oss.

 

På vilket sätt visar ni omtanke om människor och miljö i ert företagande?

- Alla våra produkter är valda med omsorg för både miljö som natur, belastningen på miljön och ekosystemet ska vara så litet som möjligt. Vi lever även miljövänligt både privat och i vårt företagande. Vi sopsorterar allt, använder oss av miljövänligt papper, vi skickar ut fakturor via mail, och skriver även lappar till våra kunders som vi återanvänt av olika papper ex. kuvert och annat som blivit över. Våra vadderade kuvert är gjort av miljövänligt material, och vi återvänder allt emballage som vi får – vi köper aldrig in något själva. Vi försöker även inspirera andra i vår närhet och som vi kommer i kontakt med via vårt företag att leva och agera mera hållbart både socialt, ekonomiskt och ekologiskt.

 

Läs mer på www.maryfly.se

 

MaryFly Organics erbjuder alla medlemmar i EcoBride Club 10 % rabatt på hela första köpet. Till erbjudandet >

 

Är du inte medlem i EcoBride Club? Välkommen att prova helt gratis första månaden!

Läs mer här >

Klicka på bilden för att förstora. Foto: www.maryfly.se
  1. Kallpressad rå ekologisk mandelolja från Elah Sahil.  Passar alla hudtyper och är perfekt som babyolja.
  2. Raw ekologisk och rättvisemärkt sheasmör från Aroma Skincare. 
  3. Mineral Shimmer Powder från Bellapierre. Ett mineralsmink som kan användas som ögonskugga, eyeliner, nagellack, läppglans, high light, body powder mm.
  4. Terre d´Oc eyeliner med vårdande kameliaolja. 
  5. Ekologiskt schampo med certifierade naturliga växtoljor från John Masters Organics. 
  6. Alep tvål med ekologisk olivolja från Karawan Authentic. 
  7. Menskopp från Gaia Cup. Ett miljövänligt och ekonomiskt menskydd. 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln