headerfoto

Glädjande besked om djurtester i kosmetika

Kaniner i ögonirritationstest. Kaniner i ögonirritationstest.

Äntligen! I måndags trädde totalförbjudet mot djurtester på kosmetika igenom för alla produkter som säljs inom EU. Beslutet togs redan 2004 men i nästan 10 år har ändå djurtestade råvaror kunnat användas och det har det funnits både undantag och kryphål. Fortfarande gäller inte förbudet retroaktivt så butikerna kommer alltså inte tömmas på produkter som djurtestats tidigare utan succesivt fasas ut. Men det är ett stort och viktigt steg som sätter press på industrin att se sig om efter nya djurfria metoder för att testa hudvård, makeup, shampo och annan kosmetika.

 

Förhoppningsvis sätter EU:s beslut även lite press på USA och Kina som inte alls har samma regler. Visste du att det i Kina till och med är krav på att man måste testa alla kosmetikaprodukter på djur? Det betyder att ett tex. ett läppglans från ett välkänt kosmetikamärke som produceras i Europa, och här anses uppfylla alla krav på säkerhet, trots det ska testas på ett djur i Kina innan det får säljas där. Helt sjukt om du frågar mig.

 

/Katharina

 

Här är Forska Utan Djurförsöks lista på märken som säljs i Sverige idag där du kan vara trygg i att de inte är djurtestade. Lista över kosmetika som inte testats på djur >

 

 

Källa: Reuters och Forska utan djurförsök

Foto: Evelina Thunström/Evethu.com

Här blir jag stylad med ett av mina favoritmärken, ekologiska och djurtestfria Nvey Eco. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln