headerfoto

Nu är hindersprövningen ivägskickad

Tommy frågade mig häromdagen om det inte var dags att fylla i hindersprövningen. Och det var tur för det hade jag helt glömt bort! Just nu känns det som lite kaos då vi håller på att bestämma vad vi ska ha för mat och vad vi ska servera för drycker till både mat och fest. Vi har ju aldrig gjort det här med att planera bröllop förut så det är mycket att hålla reda på. Jag fick papper från Skattemyndigheten när jag var på Bröllopsmässan i Stockholm, så jag gav dem vidare till Tommy så han kunde fylla i dem. Jag försöker göra honom mer delaktig i själva processen, men mycket av hans tid går åt för att förbereda sig för att skriva C-uppsats så han gör så gott han kan. Men nu är hindersprövningen på posten! Wihoo.

 

/Vera

 

Information om hindersprövning

Hindersprövning är en blankett (blankett SKV 7880) ni skickar iväg till Skattemyndigheten, så de kan kolla av att det inte finns några lagliga hinder för er att gifta er. Lagliga hinder kan vara att du redan är gift, är nära släkt med varandra eller är under 18 år. När hindersprövningen blivit godkänt får ni ett intyg som gäller i 4 månader, och som ni sedan tar med till vigselförrättaren. Blanketten hämtar ni här - och tänk lite extra på miljön och skriv bara ut blanketten, och inte de två andra sidorna som det endast står information hur du fyller i blanketten på. 

Foto: Martina Thalwitzer/Frökenfokus.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln