headerfoto

Samla era bröllopsbilder på ett smidigt sätt

Har ni också funderingar på hur ni ska få tillgång till allas bilder från bröllopsfesten? Flickr, Dropbox och USB-minnen i all ära men det är inte alltid alla släktingar förstår sig på olika tekniska lösningar och ibland kan det vara svårt att hitta ett sätt som passar alla. Därför är vi på EcoBride mycket glada för att samarbeta med Photago – en ny onlinetjänst som löser problemet både enkelt och smidigt på ett sätt som även era mest otekniska gäster kan hantera.

 

Hej Jenny Bengtsson, berätta - hur funkar Photago?

- Photago är en plattform online där användaren kan samla alla sina gemensamma fotominnen tillsammans och dela med sina vänner och bekanta. På Photago.com kan du skapa ett album och bjuda in alla gäster med en enkel länk och ett lösenord. Där kan alla deltagare ladda upp sina bilder till det specifika albumet antingen från sin dator eller genom vår Photago-app direkt från telefonen. Med samma länk och lösenord kan du även låta dina gäster ladda ner högupplösta bilder och dela med varandra efter bröllopet.

 

 

Hur kom ni på idén till tjänsten?

- Vi har själva varit på många bröllop och vi blev då medvetna om problemet att många brudpar eller festarrangörer inte har någon bra lösning på att få ta del av alla de foto som tas med gästernas kameror eller telefoner på deras fest. De brudpar vi stötte på bad oss att maila fotona, vilket kan vara svårt om man vill ha högupplösta bilder, och många delade även ut CD-skivor eller USB-minnen till sina gäster. Inget av detta är en riktigt bra och modern lösning på problemet, tyckte vi. Vi tyckte att det borde finnas en användarvänlig och modern lösning på att samla alla högupplösta foto i ett album på nätet och idén till Photago växte fram.

 

Men kan inte sociala medier som Facebook och Flickr vara ett bra alternativ?

- De stora framgångsrika fototjänsterna idag handlar om att dela foto, men ingen har ännu lyckats med en tjänst som har fokus på att samla foto från många användare. Sociala medier har tyvärr svårt att hantera högupplösta foto, det kräver ofta att man är vänner online för att kunna dela och det kan även vara svårt att styra rättigheter på.

 

Vad kostar Photago?

- Grundtjänsten av Photago är gratis. Användare kan skapa album med 1GB lagringsutrymme utan kostnad. För större fester eller arrangemang behövs ofta mer än 1GB utrymme och då får användaren uppgradera albumet till Premium för 19€. Alla medlemmar i EcoBride Club får 2 GB utrymme helt kostnadsfritt i ett helt år som medlemsförmån.

 

På vilket sätt visar ni omtanke om människor och miljö i ert företagande?

- Innan digitalkameror kom till världen användes ofta engångskameror som ställdes ut på borden på bröllopet. Idag har de flesta en digitalkamera så fotograferingen i sig har blivit mer miljövänlig på det viset. Sen är det givetvis mer resurseffektivt, både för miljö och ekonomi, att samla bilderna online än att skicka ut CD-skivor och USB-minnen till alla gäster. Även generellt sätt står ansvarstagande och långsiktighet i fokus på vårt företag. Vi tycker t.e.x. att det är viktigt att våra anställda skall kunna ta sig till jobbet gående, med cykel och med kollektivtrafiken. Detta var en viktig fråga när vi valde adresss för vårt kontor.

 

Om man blir sugen på att testa Photago, hur gör man?

- Du går bara in på Photago.com och lägger upp ett album så är du igång! Om du är medlem i EcoBride Club så hittar du en rabattkod på medlemssidorna som gör att du får 2 GB utrymme helt utan kostnad i ett helt år.

 

Är det något du vill hälsa våra läsare och medlemmar i EcoBride Club?

- Vill ni ha hjälp att komma igång? Då är ni är varmt välkomna att kontakta mig på jenny@photago.com. Vi hjälper gärna till! Du kan även kika på vår introfilm så berättar vi mer om hur det funkar där.

 

Läs mer på www.photago.com

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln