headerfoto

5 tips för en mysig och miljövänlig möhippa

Våren är här och även om du inget anar så kan jag lova dig att dina tärna och dina vänninor säkerligen är i fullfärd med att planera din möhippa. Men hur skulle du vilja ha den? Nu för tiden är det faktiskt helt okej att lämna in egna önskemål och vara tydligt med vad du som brud gillar och inte gillar. Vad sägs om en ekohippa? Det som skiljer en ekohippa från en vanlig möhippa är att man samtidigt visar hänsyn till människor och miljö i de aktiviteter man väljer. Här kommer 5 förslag på hur ni får en både mysig och miljövänlig möhippa.

 

/Katharina

PS. Det är helt okej att tipsa vidare till din tärna...de flesta blir glada för att få en liten hint på vägen som berättar vad du som brud verkligen skulle gilla. 

 

Har du fått hedersuppdraget att vara tärna på ett bröllop? Funderar du på hur man arrangerar en lyckad möhippa för en rimlig peng?  Kontakta oss på EcoBride så hjälper vi gärna till att boka trevliga aktiviter. Läs mer här >

 

5 tips för en mysig och miljövänlig möhippa

  1. Umgås. Välj aktiviteter där ni får tid att umgås hela gruppen. Istället för att "lämna in" bruden på en tvåtimmars massage där övriga får vänta utanför kan man gå en kurs i att göra egna ekologiska hudvårds-produkter och arrangera mini-hemma-spa med fotbad i vardagsrummet eller utomhus vid fint väder.
  2. Upplev. Kombinera mat med upplevelser. Gå en vegetarisk matlagningskurs, baka ekologiska cupcakes med en äkta cupcake-konditor, prova viner tillsammans med närproducerade ostar, hyr en eko-kock som kommer hem till er och lagar mat efter säsong, eller ordna en ekologisk lunchpicknick i parken eller vid havet. Vill man lyxa till det är ostron både glamouröst och miljövänligt.
  3. Njut av naturen. Frisk luft är gratis och den svenska allemansrätten är unik. Hyr en florist som lär er binda buketter eller kransar med ängsblommor, paddla kajak, testa yoga vid havet eller spela spel i parken. Men tänk på att alltid ha ett regnsäkert alternativ.
  4. Trimma transporterna. Gör själva transportsträckan till en del av programmet. Hyr segways, paddla kajak, låt bruden guida en tunnelbana eller en spårvagn eller ta en cykeltur istället för att åka taxi eller bil.
  5. Återanvänd och återvinn. Undvik engångsmaterial i mesta möjliga mån eller välj tallrikar, bestick och glas i trä, bambu eller nedbrytningsbar plast. Fråga runt bland vännerna före ni köper nya saker som bara ska användas en enda dag och leta i second hand butiker och på loppisar. Det ni köpt in som ni inte behöver efter möhippan kan ni lämna till Myrorna eller Emmaus så att det kommer både till användning och ger en slant till ett gott ändamål.

Fler förslag på aktiviter för en ekohippa hittar du här >

Foto: Rafael Tovar, Flickr.com/photos/fitopaldi

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln