headerfoto

Naturlig och ekologisk parfym till bröllopet

Jag har testat en hel del parfym nu till bröllopet, eftersom det är väldigt viktigt för mig hur jag doftar. Jag skulle säga att parfymen nästan är viktigare än klänningen (!) För doftar jag gott så blir allt fantastico! En underbar parfym är som en spännande pjäs med många överraskningar och tvister. Jag har provat märken som Florascent, Florame, Green Love och Honoré des Prés under några veckor och det var inte enkelt då nya dofter kräver en viss förberedelse. Dofter ska helst testas på ren hud, så inget annat kommer in och stör doftupplevelsen - och gärna testas i lugn och ro.

 

Det var Sexy Angelic från franska Honoré des Prés som vann efter en hård kamp mot Vamp a´New York (tyngre doft) från samma märke. Sexy Angelic är en subtil doft, även om jag tycker parfymens namn är aningen missvisande. Doften är snarare mjuk och sensuell än sexig tycker jag. Doften startar upp med en topnot av nygjord mandelmassa som snabbt går över till en doft av hemplockade blommor med fokus på Angelikan, sötmandel och pudrigt florsocker. Den beskrivs som en antydan av nybakad "Calisson-konfekt" från Aix-en-Provence, vilket gör mig väldigt nyfiken på att smaka en sådan konfekt. Doften tar en annan vändning efter en stund och blir fräschare och får en lätt citrusdoft som mellannot som lättar upp väldigt diskret. Doften vänder sedan igen för att sedan bli mer blommig och en touch av en len rökelse som lägger sig som en varm känsla på huden som inte gör så mycket väsen av sig, men som man för allt i världen inte vill missa. Den blandas ihop med söta doften av nybakad konfekt.

 

Jag kommer på mig själv att gå och dofta på handleden hela tiden och när den lagt sig ordentligt så påminner den mycket om min favoritparfym Kenzo by Flowers. Jag vill tillägga att denna var även min blivande mans favorit även om han gillade många av dofterna som jag testade. Honoré des Prés är ett av de bättre naturliga och ekologiska parfymmärken som jag testat eftersom dofterna ändrar tvist vilken doft du än väljer från Honoré des Prés. De andra parfymmärkena är bra, men känns mer som vardagsparfymer – i alla fall i min "näsa". De får mig att må bra, men tar mig inte upp på några höjder eller väcker begär. Det är säkert en smaksak, och jag kräver nog mer av mina dofter eftersom dofter alltid varit ett intresse sedan jag var ung. Dofter är för mig något som väcker någonting i mig, och får mig att minnas. En doft jag gillar finns alltid kvar.

 

/Vera

 

Sexy Angelic (EdT) är 100 % naturlig och 85 % ekologisk och finns att köpa hos Sundløf

 

Läs mer om ekologiska parfymer >

 

Foto: Honoredespres.com

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln