headerfoto

Ekohelg i Skåne

Både Tommy och jag fick reda på för någon månad sedan att vi inte skulle boka upp oss i den här specifika helgen. Vi fick information några dagar innan att vi skulle packa med sköna finkläder, tandborste och ett glatt humör. Jag trodde ett tag att det var möhippa på gång, och att Tommy lurade mig med, han var så himla lugn hela tiden.

 

Men så var det inte riktigt, utan två av våra närmsta vänner tog oss med till en tripp till vackra Skåne. Det som var så himla roligt var att jag några dagar innan hade sagt till Tommy att jag skulle vilja uppleva Österlen, och det var precis det jag fick. Medan Tommy och Roger gick på Öl och Whiskymässa i Malmö, så fick jag se Österlen med Hanna. Vi var på loppisar och antikaffärer och åt gott på Brösarps Gästgifveri. De serverar både närproducerat och säsongsbetonade maträtter. Det är något speciellt med Skåne och det känns faktiskt som man befinner sig utomlands. Det var helt fantastiskt att åka förbi alla äppleträdsgårdar runt Kivik, och trots de inte fått blad än så var det så vackert med ett stort blått hav i bakgrunden. Vi träffade sedan upp männen i Malmö och gick tillsammans ut och åt och drack gott på kvällen innan vi trötta lade oss på hotellet. Moment Hotels är ett nyöppnat hotell centralt i Malmö, och de serverade frukost med närodlat och ekologiskt tänk. De hade även ekovänliga tvålar och schampon som var certifierade med Ecolabel som är EU:s officiella miljömärkning.Och ja, vi sov så himla skönt i vad vi tyckte var världens skönaste säng trots att vi hade fönster ut mot centralstationen vilket medförde lite biltrafik. Vilken helg och det var precis det vi behövde – ett nödvändigt avbrott i all bröllopsplanering!

 

TACK! /Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln