headerfoto

Ekohelg i Skåne

Både Tommy och jag fick reda på för någon månad sedan att vi inte skulle boka upp oss i den här specifika helgen. Vi fick information några dagar innan att vi skulle packa med sköna finkläder, tandborste och ett glatt humör. Jag trodde ett tag att det var möhippa på gång, och att Tommy lurade mig med, han var så himla lugn hela tiden.

 

Men så var det inte riktigt, utan två av våra närmsta vänner tog oss med till en tripp till vackra Skåne. Det som var så himla roligt var att jag några dagar innan hade sagt till Tommy att jag skulle vilja uppleva Österlen, och det var precis det jag fick. Medan Tommy och Roger gick på Öl och Whiskymässa i Malmö, så fick jag se Österlen med Hanna. Vi var på loppisar och antikaffärer och åt gott på Brösarps Gästgifveri. De serverar både närproducerat och säsongsbetonade maträtter. Det är något speciellt med Skåne och det känns faktiskt som man befinner sig utomlands. Det var helt fantastiskt att åka förbi alla äppleträdsgårdar runt Kivik, och trots de inte fått blad än så var det så vackert med ett stort blått hav i bakgrunden. Vi träffade sedan upp männen i Malmö och gick tillsammans ut och åt och drack gott på kvällen innan vi trötta lade oss på hotellet. Moment Hotels är ett nyöppnat hotell centralt i Malmö, och de serverade frukost med närodlat och ekologiskt tänk. De hade även ekovänliga tvålar och schampon som var certifierade med Ecolabel som är EU:s officiella miljömärkning.Och ja, vi sov så himla skönt i vad vi tyckte var världens skönaste säng trots att vi hade fönster ut mot centralstationen vilket medförde lite biltrafik. Vilken helg och det var precis det vi behövde – ett nödvändigt avbrott i all bröllopsplanering!

 

TACK! /Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln