headerfoto

Köper du rättvist producerade blommor?

 

Har du också försökt hitta rättvist producerade blommor i dina vanliga blomsterbutiker? Det är inte speciellt lätt, och oftast så ger man upp innan man ens börjat eftersom det är svårt att veta var de finns. Någon som förstått svårigheten i det här är Karin Westlund som är grundare till EcoBrides samarbetspartner Valborgs Blomster i Göteborg som baserar sin verksamhet på miljöcertifierade och rättvist producerade blommor.

 

 

Hej Karin! Berätta mera om hur du startade upp Valborgs Blomster.

-I ett av mina sista samtal med min mormor så pratade vi om vilka val vi gör i livet och jag berättade för henne om min dröm att en dag få leva för min kreativitet och odla mitt intresse för naturen. Hon lyssnade, verkligen lyssnade och sade sedan: "Karin, du har fått den möjlighet jag aldrig fick. Lev din dröm och gör den till verklighet". Den 8 mars 2013 så startade jag upp Valborgs, och namnet kommer från min mormor, min mor och min dotter.

 

Vad är ditt motto när det gäller ditt företagande?

-Mitt motto är att det ska vara enkelt att unna sig vackra rättvist producerade blommor av hög kvalitet på ett enkelt och prisvärt sätt. Det har ju alltid varit svårt att hitta de miljömärkta blommorna men hos mig så är de en självklarhet.

 

På vilket sätt visar du omtanke om människor och miljö i ditt företagande?

-Valborgs är medlem i FFP (Fair Flowers Fair Plants), så mina blommor och kreationer har ett miljötänk bakom sig. Jag eftersträvar att erbjuda mina kunder närodlade och rättvist producerade blommor. Jag använder även blommor och växter som finns vilt i naturen i mina blomsterarrangemang. För att kunna eftersträva dessa miljökrav så anpassas Valborgs sortiment helt utifrån säsong.

 

Det går även att prenumerera på blommor från dig?

-Ja, precis. Du kan prenumerera på blommor eller blomsterarrangemang både privat och som företagskund. Många gånger räcker det med en bukett blommor istället för att köpa in nya saker i ett rum – blommorna får rummet att kännas "nytt och levande". Vem blir inte glad av att mötas av blommor, både i hemmet och på jobbet. Tänk sedan att få nya blommor varje vecka utan att behöva lyfta ett finger. Det går att ge bort ett presentkort med blomleverans till någon du tycker om. Perfekt som bröllopspresent, morgongåva eller som tack till någon.

 

På vilket sätt kan blommor sätta en personlig prägel på ett bröllop?

-Utmaningen ligger i att skapa det unika och personliga och det finns lika många sätt och möjligheter som det finns brudpar. Vitsippa eller orkidé, spelar ingen roll. Det är idén och det personliga uttrycket som gör den stora skillnaden, och det är det jag brinner för, så testa mig.

 

Vilken är din favoritblomma och vad symboliserar den för dig?

- Prästkragen betyder mycket för mig, då jag själv hade den i min brudbukett. Min mor band min brudbukett och hon i sin tur hade också prästkragar. Prästkragen betyder: I dina ögon hittar jag lyckan (enligt en tolkning på blomsterspråket). Det går även hitta vad blommornas symbolik, färger och antal betyder på Valborgs hemsida om du är nyfiken.

 

Mer info: www.valborgs.se

Foto: Valborgs Blomster

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln