headerfoto

Pärlor för en bättre smyckesindustri

 

Funderar du på vilka smycken du ska bära till bröllopet? Vår nya samarbetspartner Frogpearl blandar klassiskt med en modern twist, det handlar om pärlor! 

I en ofta smutsig industri med fokus på kvantitet och billig produktion med dåliga arbetsvillkor så tar Frogpearl ställning för prisvärda etiskt producerade smycken med kvalitet. Läs mer i vår intervju med Frogpearls grundare Felicia Sobocki. 

 

 

Hej Felicia! Berätta kort om er affärsidé. 

-Frogpearl säljer pärlsmycken på ett nytt sätt på nätet. Vi värdesätter en miljövänlig och så etisk riktig produktion som möjligt och vill lyfta fram pärlan och visa att det är en modeaccessoar som passar för alla tillfällen. Pärlor är ett naturligt material som skapas av naturen själv. Det gör smyckena äkta, genuina och unika – både när det gäller färg och form.

 

När och hur startade ert företag?

-Frogpearl startade 2011 av flera entreprenörer som ville skapa fashion på ett bra sätt. Vi vill visa att bra och hållbara produkter inte är synonymt med något tråkigt och gammaldags, utan att det är modernt, snyggt och har hög kvalitet.

 

På vilket sätt visar ni omtanke om människor och miljö i ert företagande?

-Vi fokuserar på en etisk, miljövänlig och hållbar produktion som möjligt i en bransch där många smycken blir tillvekade under dåliga förhållanden. Vi har nära relation med alla våra leverantörer och besöker dem ofta för att förbättra produktionen samt hjälpa dem och oss att hitta nya sätt att producera. Desto större vi blir desto mer hoppas vi kunna påverka industrin till det bättre. Vår förhoppning är att skapa diskussion och få till möten med andra smyckesaktörer och se hur vi tillsammans kan bidra till en bättre smyckesbransch. Frogpearl klimatkompenserar även för våra transporter och använder återvunnet material i smyckesaskarna. Vi använder oss av de mest naturliga råvaror som finns inom smyckesindustrin, pärlor. De behöver varken manipuleras eller bearbetas på onaturliga vägar för att bli färdiga smycken utan det sköter naturen själv. Vi samarbetar också med olika välgörenhetsorganisationer, så som Reach for Change och UNHCR som vi framställt smycken tillsammans med och som säljs till förmån för deras verksamhet.

 

Vad är er specialitet?

-Vi kan pärlor, givetvis. Förutom vår miljöprofil så vill vi visa pärlsmycket på ett nytt sätt. Göra det modernt och tufft men samtidigt tidlöst, och som kan användas både till vardags som till fest. Pärlsmycket ska vara den självklara accessoaren och något som passar alla. Alla våra smycken är gjorda av äkta sötvattenpärlor, sterlingsilver och är helt nickelfria.

 

Berätta mer om Fashion Activists?

-Fashion Activists står för att vi på Frogpearl vill visa att man kan fokusera på mode och trender och samtidigt göra smycken med eftertanke för miljön. Fashion kommer tappa sitt värde och sin status om vi bortser från den etiska aspekten. Så om du köper våra smycken så bidrar du automatiskt till en bättre smyckesindustri.

 

Vilken är din favorit bland era smycken och varför?

-Jag gillar alla våra smycken för olika tillfällen och perioder. Just nu är jag väldigt kär i våra nya ringar, och bär dem varje dag.

 

Mer info på www.frogpearl.se 

 

 

Erbjudande! 10% rabatt till dig som är medlem i EcoBride Club! 
Frogpearl erbjuder medlemmar i EcoBride Club 10% på hela sortimentet. Rabattkoden hittar du när du loggar in på medlemssidorna här >

 

Inte medlem i EcoBride Club ännu? Du vet väl att du kan prova medlemskap och alla förmåner kostnadsfritt i en hel månad? Bli medlem här >

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln