headerfoto

Pärlor för en bättre smyckesindustri

 

Funderar du på vilka smycken du ska bära till bröllopet? Vår nya samarbetspartner Frogpearl blandar klassiskt med en modern twist, det handlar om pärlor! 

I en ofta smutsig industri med fokus på kvantitet och billig produktion med dåliga arbetsvillkor så tar Frogpearl ställning för prisvärda etiskt producerade smycken med kvalitet. Läs mer i vår intervju med Frogpearls grundare Felicia Sobocki. 

 

 

Hej Felicia! Berätta kort om er affärsidé. 

-Frogpearl säljer pärlsmycken på ett nytt sätt på nätet. Vi värdesätter en miljövänlig och så etisk riktig produktion som möjligt och vill lyfta fram pärlan och visa att det är en modeaccessoar som passar för alla tillfällen. Pärlor är ett naturligt material som skapas av naturen själv. Det gör smyckena äkta, genuina och unika – både när det gäller färg och form.

 

När och hur startade ert företag?

-Frogpearl startade 2011 av flera entreprenörer som ville skapa fashion på ett bra sätt. Vi vill visa att bra och hållbara produkter inte är synonymt med något tråkigt och gammaldags, utan att det är modernt, snyggt och har hög kvalitet.

 

På vilket sätt visar ni omtanke om människor och miljö i ert företagande?

-Vi fokuserar på en etisk, miljövänlig och hållbar produktion som möjligt i en bransch där många smycken blir tillvekade under dåliga förhållanden. Vi har nära relation med alla våra leverantörer och besöker dem ofta för att förbättra produktionen samt hjälpa dem och oss att hitta nya sätt att producera. Desto större vi blir desto mer hoppas vi kunna påverka industrin till det bättre. Vår förhoppning är att skapa diskussion och få till möten med andra smyckesaktörer och se hur vi tillsammans kan bidra till en bättre smyckesbransch. Frogpearl klimatkompenserar även för våra transporter och använder återvunnet material i smyckesaskarna. Vi använder oss av de mest naturliga råvaror som finns inom smyckesindustrin, pärlor. De behöver varken manipuleras eller bearbetas på onaturliga vägar för att bli färdiga smycken utan det sköter naturen själv. Vi samarbetar också med olika välgörenhetsorganisationer, så som Reach for Change och UNHCR som vi framställt smycken tillsammans med och som säljs till förmån för deras verksamhet.

 

Vad är er specialitet?

-Vi kan pärlor, givetvis. Förutom vår miljöprofil så vill vi visa pärlsmycket på ett nytt sätt. Göra det modernt och tufft men samtidigt tidlöst, och som kan användas både till vardags som till fest. Pärlsmycket ska vara den självklara accessoaren och något som passar alla. Alla våra smycken är gjorda av äkta sötvattenpärlor, sterlingsilver och är helt nickelfria.

 

Berätta mer om Fashion Activists?

-Fashion Activists står för att vi på Frogpearl vill visa att man kan fokusera på mode och trender och samtidigt göra smycken med eftertanke för miljön. Fashion kommer tappa sitt värde och sin status om vi bortser från den etiska aspekten. Så om du köper våra smycken så bidrar du automatiskt till en bättre smyckesindustri.

 

Vilken är din favorit bland era smycken och varför?

-Jag gillar alla våra smycken för olika tillfällen och perioder. Just nu är jag väldigt kär i våra nya ringar, och bär dem varje dag.

 

Mer info på www.frogpearl.se 

 

 

Erbjudande! 10% rabatt till dig som är medlem i EcoBride Club! 
Frogpearl erbjuder medlemmar i EcoBride Club 10% på hela sortimentet. Rabattkoden hittar du när du loggar in på medlemssidorna här >

 

Inte medlem i EcoBride Club ännu? Du vet väl att du kan prova medlemskap och alla förmåner kostnadsfritt i en hel månad? Bli medlem här >

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln