headerfoto

Hur firar du Världsmiljödagen 5 juni?

Världsmiljödagen (World Environment Day) har firats årligen den 5 juni i hela världen sedan den grundades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Varje år så fokuserar städer över hela jorden på ett speciellt miljötema som ska lära människor hur de kan göra världen ännu bättre. (Källa: Wikipedia) Sök på internet hur just din stad planerar att fira!

Kunskap om hur vi tar hand om vår miljö är som ringar på vattnet, och vi kan lära oss av varandra hur vi kan hjälpa vår jord att må bättre. Här är 5 tips på hur du kan fira Världsmiljödagen och samtidigt inspirera nära och kära till mer hållbara val.


5 sätt att fira Världsmiljödagen

  1. Bjud in till kafferep med fairtrade kaffe och baka en ekologisk tårta.
  2. Ta med bästa kompisen på shoppingtur runt om till stans second hand butiker och utmana varandra i hur mycket ni kan fynda för tex. 150 kr eller annat valfritt belopp.
  3. Skicka ett blomsterbud med Fair Flowers Fair Plants märkta blommor till någon som inspirerat dig till hållbara val och skriv ”Glad Världsmiljödag! Du inspirerar mig att leva hållbart/mer miljövänligt/med omtanke om miljön”. Sanna inspiratörer förtjänar att få veta det!
  4. Packa en picknick korg med närproducerade godsaker som tex. ost, bär, räkor, vårprimörer och en flaska ekologiskt vin och ta med din kärlek på spontan picknick i försommarsolen.
  5. Ta med ett par vänner på utflykt. Paddla kajak, promenera i skogen eller ta årets första dopp. Njut av naturen och gläd er åt vår härliga jord!

Glad Världsmiljödag!  /Vera & Katharina

Bonustips! Se gärna filmen HOME av filmaren Yann Arthus-Bertrand.Producent är den franska filmsregissören Luc Besson.  Filmen handlar om hur vi människor rubbat balansen på jorden, men den ger också hopp och visar tydligt på att det finns fantastiska lösningar. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln