headerfoto

Min möhippa

Jag har vetat om att det ska bli en möhippa, men inte när det skulle ske. Det har resulterat i att jag överanalyserat allt, och gått omkring och trott att möhippan ska dyka upp, men aldrig gjort det. Även om jag hade misstänkt denna helg (eftersom jag jobbar de andra två helgerna innan bröllopet) så var jag inställd på att det inte skulle bli något – inte ens när min vän ringde och undrade om jag ville komma på kaffe klockan 10.15 på morgonen. Men när jag kom ut från trappuppgången så blev jag överfallen av en hop av vänner.

Det blev en dag med bubbel, skratt, rosévin, femkamp, picknick och glasblåsning - där jag var helt i centrum. De hade fixat det så bra eftersom de vet att jag inte gillar att ”förnedras” med utklädsel och uppdrag för att samla pengar. Istället lät de mig blåsa två glas som jag och Tommy kan skåla i på vår bröllopsdag, vilket var en himla rolig aktivitet. Det som är lite kuriosa är att jag en gång i min ungdom funderade på och bli glasblåsare och att Tommy faktiskt har gått ett år på en glasblåsarutbildning. Jag fick även måla en tavla där jag skulle utgå från en känsla jag har av Tommy, och han kommer få i uppdrag att göra en likadan till mig. Så får vi varandras tavlor först på bröllopet

När vi åkte vagnen hem från Liseberg efter en jämn femkamp, så var det som luften gick ur oss alla. Vi satt ändå och pratade och skrattade åt gamla minnen till efter midnatt. Dagen efteråt vi alla en god frukost hemma hos mig innan alla skulle åka hem. Det blev verkligen ett minne för livet, och jag är fortfarande alldeles varm i hjärtgropen över de fina vänner som jag har.

/Vera

5 tips till dig som ska anordna en möhippa

  1. Satsa på upplevelser istället för att köpa saker till bruden vilket påverkar miljön mindre. Att få göra saker är dessutom minnen för livet. Ännu bättre om ni gör något som ni vet bruden velat testa länge. Exempelvis blåsa glas, spela in en skiva, hoppa bungyjump osv.
  2. Tänk på vem personen är och anordna möhippan efter det. Gillar bruden inte att utsättas för saker så innebär hög höjd eller vatten eller något annat som ni vet att hon ogillar så skippa dem. Annars blir det inget roligt minne.
  3. Tänk på miljön i den mån det går. Åk kollektivt, använd helst inte engångstallrikar, köp ekologiskt vin, ät vegetarisk mat och gör saker ihop. Det är underskattat att bara sitta och berätta minnen och dricka rosévin.
  4. Tänk på att en möhippa kan kosta en del pengar och utgå från alla inblandades ekonomi så ingen behöver hoppa av på grund av det. I många fall behöver en del personer resa långt för att medverka.
  5. Det kan bli mycket alkohol under dagen så drick mycket vatten. Tänk på att bruden ska minnas dagen med värme och glädje.
Foto: Vera Waldemarsdotter

Vill du ha fler tips inför möhippan? 

Roligt, mysigt eller fartfyllt? Vi hjälper er att skräddarsy möhippan efter vad den blivande bruden gillar och vad som passar just ert tjejgäng. EcoBride med samarbetspartners hjälper er att skapa en personlig och ekologisk upplevelse ni aldrig glömmer.
Läs fler förlag på aktiviteter här >
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln