headerfoto

Min möhippa

Jag har vetat om att det ska bli en möhippa, men inte när det skulle ske. Det har resulterat i att jag överanalyserat allt, och gått omkring och trott att möhippan ska dyka upp, men aldrig gjort det. Även om jag hade misstänkt denna helg (eftersom jag jobbar de andra två helgerna innan bröllopet) så var jag inställd på att det inte skulle bli något – inte ens när min vän ringde och undrade om jag ville komma på kaffe klockan 10.15 på morgonen. Men när jag kom ut från trappuppgången så blev jag överfallen av en hop av vänner.

Det blev en dag med bubbel, skratt, rosévin, femkamp, picknick och glasblåsning - där jag var helt i centrum. De hade fixat det så bra eftersom de vet att jag inte gillar att ”förnedras” med utklädsel och uppdrag för att samla pengar. Istället lät de mig blåsa två glas som jag och Tommy kan skåla i på vår bröllopsdag, vilket var en himla rolig aktivitet. Det som är lite kuriosa är att jag en gång i min ungdom funderade på och bli glasblåsare och att Tommy faktiskt har gått ett år på en glasblåsarutbildning. Jag fick även måla en tavla där jag skulle utgå från en känsla jag har av Tommy, och han kommer få i uppdrag att göra en likadan till mig. Så får vi varandras tavlor först på bröllopet

När vi åkte vagnen hem från Liseberg efter en jämn femkamp, så var det som luften gick ur oss alla. Vi satt ändå och pratade och skrattade åt gamla minnen till efter midnatt. Dagen efteråt vi alla en god frukost hemma hos mig innan alla skulle åka hem. Det blev verkligen ett minne för livet, och jag är fortfarande alldeles varm i hjärtgropen över de fina vänner som jag har.

/Vera

5 tips till dig som ska anordna en möhippa

  1. Satsa på upplevelser istället för att köpa saker till bruden vilket påverkar miljön mindre. Att få göra saker är dessutom minnen för livet. Ännu bättre om ni gör något som ni vet bruden velat testa länge. Exempelvis blåsa glas, spela in en skiva, hoppa bungyjump osv.
  2. Tänk på vem personen är och anordna möhippan efter det. Gillar bruden inte att utsättas för saker så innebär hög höjd eller vatten eller något annat som ni vet att hon ogillar så skippa dem. Annars blir det inget roligt minne.
  3. Tänk på miljön i den mån det går. Åk kollektivt, använd helst inte engångstallrikar, köp ekologiskt vin, ät vegetarisk mat och gör saker ihop. Det är underskattat att bara sitta och berätta minnen och dricka rosévin.
  4. Tänk på att en möhippa kan kosta en del pengar och utgå från alla inblandades ekonomi så ingen behöver hoppa av på grund av det. I många fall behöver en del personer resa långt för att medverka.
  5. Det kan bli mycket alkohol under dagen så drick mycket vatten. Tänk på att bruden ska minnas dagen med värme och glädje.
Foto: Vera Waldemarsdotter

Vill du ha fler tips inför möhippan? 

Roligt, mysigt eller fartfyllt? Vi hjälper er att skräddarsy möhippan efter vad den blivande bruden gillar och vad som passar just ert tjejgäng. EcoBride med samarbetspartners hjälper er att skapa en personlig och ekologisk upplevelse ni aldrig glömmer.
Läs fler förlag på aktiviteter här >
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln