headerfoto

Min tärna fixade min bröllopsfrisyr & makeup

Min mamma hade sedan länge sagt att hon tyckte hennes hårfrisörska skulle göra min frisyr, men eftersom vår budget inte var så stor så valde vi tillslut att be min tärna Tina att fixa mitt hår och makeup. Tina och min vänskapsrelation började för över 20 år sedan på en efterfest hos henne och hennes sambo, och när de kom och fikade hos mig första gången så sade Tina; ”Hur ser du ut i håret kvinna – får jag klippa dig”? (Kuriosa: Jag klippte mig själv). Ja, vi har skrattat åt det här många gånger, och Tina har undrat vad hon tänkte med. Vår vänskap skulle kunnat sluta abrupt där, men det är just därför jag gillar Tina. Hon är rak, men kommer oftast med en konstruktiv lösning på den eventuella ”problemet”. Sedan dess har Tina klippt och fixat mitt hår många gånger så jag hade stort förtroende för henne. Så helt plötsligt skulle hon inte bara sjunga på vår vigsel, utan även fixa hår och makeup. Genom att Tina stylade mig så kunde vi även prata om vilka produkter som skulle användas, och på så sätt veta att allt var ekologiskt eller naturlig. Tina var dessutom väldigt lyhörd på hur jag önskade att resultatet skulle bli, men kunde även ge tips och råd.

Det enda som jag behövde köpa nytt var en ”hårbulle” som är den nya trenden och som du virar håret runt så det blir till som en ”munk”. Ett både enkelt och snabbt sätt att trolla bort ”a bad hair day” och lyfta upp håret på en annan dimension. Det går göra sin egen ”bulle” med hjälp av avklippta strumpor, men vi hade så lite tid att det fick bli en helt ny. Det är dock en håraccessoar som jag kommer använda många gånger i mitt liv. Hårrosetten som sattes i håret var gammal och som jag köpt för flera år sedan – det enda jag gjorde var att klippa bort ett svart nät som var under rosetten. All makeup som vi använde hade jag innan, och en vit ögonskugga lånade jag av en av mina tärnor. Det enda som jag var osäker på var om mascaran från Lotus skulle hålla för massa glädjetårar. Just ekologiska mascaror har tyvärr lättare för att ”fälla” eftersom de inte innehåller samma mängd konserveringsmedel som konventionell mascara, men det behövde jag inte oroa mig för. Pust. Så ja, det går att göra sig fin med det du har redan och med väldigt enkla medel som både är bra för miljön och för plånboken.

Tack vackra Tina min vän för hjälpen! Tack också för din vackra sång som gjorde att de flesta som bevittnade vår vigsel fällde en eller flera tårar.

Tack! /Vera

Tinas bästa tips!
Om du ska på en tillställning där du vet du kommer gråta så skippa mascaran på de undre fransarna och markera ögonvrån med kajal istället.

Vill du ha tips på en bra frisör nära dig? Gå med i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Allt för att förenkla planeringen av ert drömbröllop! Det kostar ingenting att testa. Första månaden bjuder vi på utan kostnad!
Bli medlem här >
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln