headerfoto

Alkoholfria alternativ till fördrinken

Det finns många skäl till att välja alkoholfritt och varje fest värd sitt namn bör erbjuda ett fullgott ekologiskt alternativ både till mat och mingel. Ramlösa och cider i all ära, men visst kan det vara roligt att servera något lite lyxigare på er speciella dag. Här kommer tre   alkoholfria alternativ som  är naturligt, ekologiskt och fairtrade och som passar till fördrinken eller brudskål. 

3 alkoholfria alternativ


100% Blå Bär
Nyplockade blåbär från skogarna i Bergslagen, det behöver inte vara mer avancerat än så. Dessutom är den helt fri från tillsatser. 100% blåbär helt enkelt. 
Varje flaska Blåbär 100% innehåller 33 cl dryck, vilket motsvarar saften från drygt 2.300 blåbär. Det blir mycket råvara i varje flaska, vilket förklarar det relativt höga priset. Vill du bubbla till det kan du blanda med en liten skvätt sodavatten eller cider. Men godast är att servera den kyld rätt upp och ner som den är, om du frågar mig. 

Jordgubbsdröm
Smak av sommar när den är som bäst. Mixa jordgubbar, flädersaft och mynta och njut av svensk sommar. 

Ingredienser: 
2 dl frysta svenska jordgubbar (gärna Krav-märkta) 
1 dl blandad ekologisk flädersaft
0,5 ekologisk lime 
1 msk ekologiskt strösocker
3-4 blad ekologisk färsk mynta

Pressa saften ur limen. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med stavmixer så det blir en jämn smet. Fyll upp med lite sodavatten och smaka av med sockerlag tills den är lagom söt för din smak. Dekorera med en färsk jordgubbe och en liten kvist mynta. 

 


Egatini med smak av roibos och granatäpple
Ega är en ny alkoholfri Fairtrade dryck med smak av roiboste och granatäppeljuice. Blanda enkelt direkt i glaset med färskpressad citronsaft och servera väl kyld för en svalkande sommardrink med smak av Sydafrika. 

Ingredienser: 
2/3 Ega
1/3 Färskpressad citronsaft
Fyll upp med massor av is. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln