headerfoto

Vår bröllopsmiddag

Vi bestämde i god tid före bröllopet att vi skulle göra vad vi kunde föra att hålla nere matkostnaden, genom att laga allt själva till vårt bröllop. Förutom tårtan. Det var ett jobb som krävde många engagerade nära och kära för att både baka bröd, kakor och sen göra själva buffén också. Genom att vi lagade maten själva så kunde vi välja ekologiska och närproducerade ingredienser som var möjligt utan att det behövde kosta så mycket extra. Jag sade till en nära vän precis efter vigseln att om du ska gifta dig ”låt någon annan laga maten”, men jag ändrade mig lika snabbt. För gästerna älskade vår mat. Just för att de visste att vi gjort den själva med både själ, hjärta och omtanke om miljön. Det blev en succé – vilket givetvis var roligt för alla som varit inblandade och framförallt för Tommy och mig.

Min mormor bakade sju sorters kakor. Min mormor är grym på att baka och när vi var barn så bakade hon gröna smördegskakor till oss som vi älskade och kallade ”Hulken-kakor”. Behöver jag säga att min mormor fixade sådana till vårt bröllop? Behöver jag säga att alla gröna kakor försvann i ett nafs? De var ett vinnande koncept även för de vuxna. Sedan bakade min tärnas mamma ”småladskringlor”, som verkligen passar på ett somrigt smålandsbröllop. Min mamma och pappa samsades i köket en hel dag och lagade kött och Västerbottenostpaj. Hanna, min andra tärna bakade bröd, knäckebröd och lagade alla vegetariska alternativ. Hanna drömmer om sitt eget café och det förstår vi verkligen eftersom hon är riktigt duktig på smaker. Brödet blev så himla populärt att jag har fått både telefonsamtal, mail och sms efteråt från gästers som vill ha receptet. Själv lagade jag potatissallad och chevré-kräm och Tommy gjorde sin goda vitlökssås och egen ekologisk Baileys till kaffet.

Hjälps man åt så kan man fixa det mesta har jag lärt mig under dessa dagar. Vi hade dessutom tre personer som hjälptes åt i köket och serveringen och utan dem skulle vi aldrig klarat oss. Mina tärnor hjälpte även till där det behövdes vilket var helt fantastiskt för mig. Då kunde jag släppa allt och bara njuta av vår dag.

/Vera

PS: Eftersom brödet blev en succé så får även ni läsare ta del av det. Receptet kommer längre ner i inlägget.

Foto: Beatrice Borg ErikssonHannas goda filmjölksbröd

Ingredienser: 
5 dl vetemjöl*
2 dl rågmjöl*
1 dl grahamsmjöl*
1 dl havregryn*
1.75 msk bikarbonat
2 tsk salt
1,5 dl sirap
1,5 dl 4-kross*
1 liter filmjölk 3-5%*
1/2 dl linfrö*
1 dl solrosfrö*
1 dl pumpafrö*

*Använd gärna ekologiska ingredienser.

Gör så här:
Smörj formen med olivolja och ta ca 1 dl havregryn och fördela i formen. Fungerar även med solroskärnor eller pumpafrön eller blanda alla ingredienser. Använd det du gillar bäst. Rör ihop alla ingredienser till en smet och häll i den oljade formen. Ställ formen i ugnen i 175 grader i ca 1.5 timme. Brödet ska helst göras 1-2 dagar innan eftersom det smakar bäst när det fått stå till sig, men fungerar givetvis även färskt.
 

Vill ni ha fler tips på hur ni fixar er egen bröllopsmiddag?
Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Allt för att förenkla planeringen av ert drömbröllop! Det kostar ingenting att testa. Första månaden bjuder vi på utan kostnad!
Bli medlem här >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln