headerfoto

Mitt bästa dukningstips

När jag får frågan - Var är ditt bästa dukningstips? så är svaret alltid givet. Duka med färska blommor och använd dem gärna oväntat! En enkel ros kan vara nog så effektfull som ett helt fång av blommor. Vackra vaser hittar du billigt på loppis. Testa gärna att använda oväntade vaser som en tekopp eller en bakform. Det blir både effektfullt och vackert. Man behöver inte alltid köpa nytt och ha allt i samma format för att skapa en festlig bröllopsdukning. Våga prova dig fram!

Vilket är ditt bästa dukningstips? /Katharina

4 oväntade bordsdekorationer du enkelt gör själv

 1. En ros i en kopp. Vackra kaffekoppar eller tekoppar fyndar du billigt på loppis. Blir det udda koppar så gör det absolut inget utan skapar snarare mer effekt. Tänk på att köpa fairtrade rosor eller plocka egna i trädgårdsrosor om de är i säsong.
  Foto: Högberga gård 
 2. Gamla burkar blir som nya. Diska ur gamla teburkar, kakburkar eller konserver med snygg amönster som passar ert festtema. Här används rosa azaleor men vilken blomma som helst funkar fint. Foto: Blomsterfrämjandet
 3. Bukett i bakform. Alla hem har en avlång bakform, vissa två. Samla ihop från vänner och bekanta och fyll med trädgårdsblommor som t.e.x. hortensia och kvitten. Tänk på att det behövs ganska mycket blommor som packas tätt för att arrangemanget ska kännas fyllig. Foto: Blomsterfrämjandet
 4. I love paj. Pajform eller ugnsfast form. Ta vad ni har hemma. Här i hjärtformat för extra kärleksfull känsla men runda eller avlånga funkar lika bra. Att blanda utslagna rosor med knoppar blir extra effektfullt. Varför inte fylla ut med lite rosmarin runt om?  Eller kanske någon annan krydda som finns i trädgårdslandet? Ta vad ni har och som är i säsong. 
​Tips! Alla exempel nedan kan göras både med eller utan oasis. Med oasis är lite enklare för att få ordning i arrangemanget men oasis är tyvärr inte så bra för miljön. Det är i princip gjort av skummad plast och har dessutom både flamskyddsmedel och blåsmedel i sig. Ett miljövänligare alternativ är Blomsti miljöskum, som är biologiskt nedbrytbar och kan slängas i komposten efter användandet. Men som sagt, med lite tålamod funkar det även helt utan stickmassa också. Tänk på att ha lite vatten i botten bara så att blommorna står sig hela festen. 
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln