headerfoto

Mitt bästa dukningstips

När jag får frågan - Var är ditt bästa dukningstips? så är svaret alltid givet. Duka med färska blommor och använd dem gärna oväntat! En enkel ros kan vara nog så effektfull som ett helt fång av blommor. Vackra vaser hittar du billigt på loppis. Testa gärna att använda oväntade vaser som en tekopp eller en bakform. Det blir både effektfullt och vackert. Man behöver inte alltid köpa nytt och ha allt i samma format för att skapa en festlig bröllopsdukning. Våga prova dig fram!

Vilket är ditt bästa dukningstips? /Katharina

4 oväntade bordsdekorationer du enkelt gör själv

  1. En ros i en kopp. Vackra kaffekoppar eller tekoppar fyndar du billigt på loppis. Blir det udda koppar så gör det absolut inget utan skapar snarare mer effekt. Tänk på att köpa fairtrade rosor eller plocka egna i trädgårdsrosor om de är i säsong.
    Foto: Högberga gård 
  2. Gamla burkar blir som nya. Diska ur gamla teburkar, kakburkar eller konserver med snygg amönster som passar ert festtema. Här används rosa azaleor men vilken blomma som helst funkar fint. Foto: Blomsterfrämjandet
  3. Bukett i bakform. Alla hem har en avlång bakform, vissa två. Samla ihop från vänner och bekanta och fyll med trädgårdsblommor som t.e.x. hortensia och kvitten. Tänk på att det behövs ganska mycket blommor som packas tätt för att arrangemanget ska kännas fyllig. Foto: Blomsterfrämjandet
  4. I love paj. Pajform eller ugnsfast form. Ta vad ni har hemma. Här i hjärtformat för extra kärleksfull känsla men runda eller avlånga funkar lika bra. Att blanda utslagna rosor med knoppar blir extra effektfullt. Varför inte fylla ut med lite rosmarin runt om?  Eller kanske någon annan krydda som finns i trädgårdslandet? Ta vad ni har och som är i säsong. 
​Tips! Alla exempel nedan kan göras både med eller utan oasis. Med oasis är lite enklare för att få ordning i arrangemanget men oasis är tyvärr inte så bra för miljön. Det är i princip gjort av skummad plast och har dessutom både flamskyddsmedel och blåsmedel i sig. Ett miljövänligare alternativ är Blomsti miljöskum, som är biologiskt nedbrytbar och kan slängas i komposten efter användandet. Men som sagt, med lite tålamod funkar det även helt utan stickmassa också. Tänk på att ha lite vatten i botten bara så att blommorna står sig hela festen. 
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln