headerfoto

Så fixar du snyggaste solbrännan

Inför bröllopet, och inte minst inför bröllopsfotona, känns det plötsligt extra viktigt att få till ”rätt” solbränna. Inte för blek, inte för solariebrun och för allt i världen, ingen kräftvarning tack. Lyckligtvis är det den naturligt bruna brännan som är trendigast just nu. En lätt solkysst look som du enkelt fixar helt själv. Men det gäller att förbereda sig så att sommarens strålar kysser din kropp i lagom takt. Här kommer 5 tips och mina personliga ekologiska hudvårdsfavoriter som lätt fixar helt rätt solkyssta look inför bröllopet.

Sola lugnt! /Katharina

5 tips som fixar en naturligt solkysst look

Foto: Pixabay

1. Peela huden. Starta helst redan före du börjar sola och sedan en gång i veckan fram till bröllopet. Vill du lyxa till det kan du unna dig en body scrub på SPA som start för solsäsongen. Välj en mjuk peeling med små korn som du lätt gnider in när du duschar. När jag vill ha lite starkare effekt brukar jag gnugga in peelingen på torr hy precis före duschen.
Min favorit: Green Love, Ekologisk Fairtrade Sockerskrubb, 175 kr

2. Välj hög solskyddsfaktor. Jag solar alltid med spf 30. Hela säsongen. Jag är visserligen lite rödlätt i hyn med kräft-varning ständigt överhängande. Men ofta blir jag ändå brunare än mina vänner som solar med spf 10-15. Ordentligt solskydd = snygg bränna är min erfarenhet. 
Min favorit: Eco-Cosmetics, 129 -299 kr

3. Vårda ansiktet. Sök skugga. Jo, du blir brun ändå. På stranden hittar du mig alltid under ett parasoll. Stråhatt och solglasögon, javisst! Ansiktet är extra känsligt för sol. Vårda ansiktet med en skön och lugnande fuktmask 1-2 gånger per vecka fram till bröllopet. Glöm inte att välja en ansiktskräm med solskyddsfaktor även de dagar du inte ligger på stranden.
Min favorit: Weleda, Almond Soothing Masque, 199 kr 


4. Återfukta. Unna dig en riktigt bra och dryg bodylotion och smörj, smörj, smörj. På sommaren slukar huden fukt. Jag smörjer ofta in mig både morgon och kväll. Tänk på att välja en kräm utan mineraloljor och parabener som gör huden ”beroende” och som täpper till porerna.
Min favorit: Rosenserien, Kroppskräm med havtorn, 299 kr

5. Kyss kinderna. En liten dutt med solpuder gör underverk. Men ta det försiktigt. Lite lätt i ansiktet, på dekoltaget och axlarna bara.
En puderdosa räcker en livstid.
Min favorit: Maria Åkerberg, Compact Powder Sun Kissed, 225 kr. 

Vilka är dina solfavoriter? Tipsa oss gärna! 

Som medlem i EcoBride Club har du 10% rabatt på ekologisk hudvård hos MaryFly Organics. Bli medlem du också! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som tex. 10 % rabatt hos MaryFly Organics som säljer ekologisk hudvård på nätet. Bland annat EcoCosmetics och Green Love med flera naturliga hudvårdsmärken. Bli medlem i EcoBride Club du också. Det kostar ingenting att testa. Första månaden bjuder vi på utan kostnad!
Bli medlem här >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln